The wait is over!

Eerste aflevering The Perfectionists vandaag te zien

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesEerste aflevering The Perfectionists vandaag te zien
RTL

Fans van Pretty Little Liars kunnen hun hart ophalen. Vandaag start namelijk in Amerika het langverwachte vervolg op de populaire serie en dit is alles wat we tot nu to weten over Pretty Little Liars: The Perfectionists.

De spin-off is gebaseerd op de populaire boekenreeks van schrijfster Sara Shapard, het geniale brein achter het Liars-universum. De overhypte opvolger speelt zich twee jaar na het slot van Pretty Little Liars af, in het geheimzinnige Beacon Heights. En de stad heeft al net zoveel geheimen als zijn Rosewood, zo zien we in de eerste minuut van aflevering een. In beeld is te zien hoe drie studenten van een exclusieve school tot het uiterste worden gedreven. "Iemand staat op het punt om door te draaien", klinkt de voice over. "En te moorden..."  Om de beelden allemaal nóg wat enger te maken, is er een speciale versie van Lady Gaga's Pokerface ondergezet. 

Hoewel we nog niet veel weten over de brute moord, is al wel duidelijk dat het gaat om iemand van de Beacon Heights Universiteit. En niet zomaar de eerste de beste, want het is een school waar 'uitmuntendheid geen optie is; het is een vereiste'. De universiteit neemt alleen de slimste van de slimste aan en dat zorgt voor grote druk bij de studenten. Genoeg om zelfs iemand te vermoorden..? 

Het is niet duidelijk wie de moord gepleegd heeft, maar beelden doen vermoeden dat misschien 'Red Coat' er iets mee te maken heeft.

Janel Parrish onthult detail Pretty Little Liars: The Perfectionists
Lees ook

Janel Parrish onthult detail Pretty Little Liars: The Perfectionists

Hoewel de spin-off zeker veel elementen gebruikt uit de origele boekensreeks van Sara Shepard, heeft bedenkster I. Marlene King al laten weten dat ze niet volledig volgens het boekje te werk gaan. Er staan ons dus nog een paar verrassingen te wachten. "De boeken hebben een twist die je onmogelijk in een tv-show kan stoppen", was haar antwoord. 

Sasha Pieterse kruipt ook deze keer weer in haar rol van de onschuldige Alison DiLaurentis. Ook Janel Parrish, die jarenlang de rol van überbitch Mona Vanderwaal speelde, zal te zien zijn in de spin-off. Alison is inmiddels een lerares geworden en geeft les aan de universiteit van Beacon Heights. Ook Ali's dochters zullen te zien zijn in de show, en zij zijn inmiddels de luiers ontgroeid. Van Emily is tot zover nog geen sprake, maar I. Marlene King heeft eerder al laten doorschemeren dat ze openstaat voor meer combacks van personages. Laten we het hopen!

Nieuwe toevoegingen aan de cast zijn Sydney Park, Eli Brown, and Sofia Carson. Zij spelen alledrie studenten met verschillende achtergronden. En net zoals in PLL, iedereen heeft geheimen... Ieder van hen kan dan ook zomaar de moordenaar zijn, want zelfs de cast weet niet wie het gedaan heeft! 

"Er zijn veel dingen die we niet weten, en Marlene is erg goed in het vertellen van bepaalde dingen aan bepaalde mensen over hun karakter die niemand anders kent", aldus actrice Sasha Pieterse. Dat betekent dat we een extra oogje in het zijl moeten houden voor Ava, gespeeld door Sofia Carson. De actrice was eerder namelijk nogal loslippig over het feit dat ze een aantal dingen wist over haar karakter die niemand anders wist..."Het is bijna als onderdeel van de verhaallijn," vertelde ze aan Teen Vogue. "We zijn allemaal zo mysterieus, en we hebben zoveel geheimen, het kan een van ons zijn." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het is niet de eerste spin-off van Pretty Little Liars. Eerder verscheen namelijk ook al Ravenswood, waarin Caleb in zijn verleden dook. Helaas werd de show al na tien afleveringen weer van de buis gehaald. Volgens schrijfster I. Marlene King ligt deze spin-off een stuk dichter bij het origineel en is ze ervan overtuigd dat PLL-fans ervan gaan smullen. "Ik denk niet dat Ravenswood zo dichtbij was als Pretty Little Liars," vertelde Marlene aan Cosmo. "Omdat deze show in de wereld van Pretty Little Liars leeft en heel veel lijkt op PLL, denk ik dat fans heel opgewonden zullen zijn."

Janel, wie kleur geeft aan de rol van Mona kan dit alleen maar beamen. "Ik hoop dat de fans van PLL die zijn opgegroeid met het kijken naar de show, een relatie hebben met dit soort nieuwe, volwassen versies," zei ze. "Het is donkerder. Het is scherper ... en het is nog steeds net zo sappig. "

Pretty Little Liars: The Perfectionists is vanaf 20 maart te zien op Amerikaanse televisie. Wanneer de serie in Nederland verschijnt, is nog niet bekend.