Feminisme

Romy Boomsma is kritiek op fulltime moederschap zat

Door RTL Boulevard/Vogue ··Aangepast:
© Instagram @arieboomsmainstagramRomy Boomsma is kritiek op fulltime moederschap zat
RTL

Arie Boomsma's wederhelft neemt full-time de zorg op zich voor hun dochtertje Bobby en zoontje Mozes. En daar is niets mis mee, vindt Romy.

"Mijn gezin vind ik belangrijker dan wat mensen vinden van het feit dat ik fulltime thuis ben"

Romy Boomsma schrijft maandelijks een column voor de Nederlandse Vogue. Hierin schrijft ze over haar eigen leven en wat haar is opgevallen. De jonge moeder krijgt vaak oordelen over zich heen omdat zij fulltime voor haar kind zorgt, terwijl haar man zijn carrière voortzet. Romy is de kritiek meer dan zat. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Arie Boomsma neemt het op voor zijn vrouw Romy
Lees ook

Arie Boomsma neemt het op voor zijn vrouw Romy

Na de geboorte van dochtertje Bobby werd haar gevraagd of ze alweer aan het werk was. Romy heeft de keuze gemaakt om de eerste jaren sowieso fulltime voor haar kindjes te zorgen. "In de afgelopen jaren werd ik meer geconfronteerd met dat oordeel", vertelt ze. "Meestal door andere vrouwen, en vaak onder het vaandel van feminisme. Alsof je de emancipatie persoonlijk in de weg staat als je er als jonge moeder voor kiest een paar jaar thuis te blijven om bij je kinderen te zijn." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Andere vrouwen die haar keuze niet snappen, heeft ze maling aan. "Ik ervaar mijn keuze als een luxe. Mijn gezin vind ik belangrijker dan wat mensen vinden van het feit dat ik fulltime thuis ben", gaat ze verder. "En tóch steekt het dat uitgerekend andere vrouwen doen alsof het zorgen voor je kinderen een stap achteruit is. Een ouderwetse invulling van het leven. Alsof je als vrouw niet sterk kunt zijn als je even niet werkt. En alsof er naast het zorgen geen ruimte meer is voor toekomstplannen." 

Lees de volledige column van Romy hier

Lees meer over
Arie BoomsmaRomy BoomsmaKindBabyMoeder