zonnetjes

Beau geraakt door verhaal ongeneeslijk zieke Aaron

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© RTL Beau Five Days InsideBeau geraakt door verhaal ongeneeslijk zieke Aaron
RTL

In Beau Five Days Inside krijgt presentator Beau van Erven Dorens een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven. In de eerste aflevering gaat hij naar Villa Pardoes, waar zieke kinderen voor even al hun zorgen kunnen vergeten.

“Dit is toch de allergrootste hel die je kan overkomen"

Villa Pardoes ontvangt elke week twaalf gezinnen met ernstig, mogelijk levensbedreigende zieke kinderen. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang gratis een vakantie. De kinderen, tussen de vier en twaalf jaar, hoeven een week lang niet met hun ziekte bezig te zijn. Ze kunnen grenzeloos genieten met elkaar en mooie herinneringen maken.

Hoewel het park geweldig oogt, en er een echt vakantiegevoel heerst, is het moeilijk te vergeten dat de kinderen ernstig ziek zijn. Beau maakt als snel kennis met de moeder van de elfjarige Aaron. Het ventje is al drie jaar in behandeling voor leukemie, en heeft een week geleden nog bestraling gehad. Zijn ziekte drukt een stempel op het gezin. Zo is de moeder van Aaron al drie jaar gestopt met werken om de zorg voor haar zoontje op zich te nemen. 

Beau vertrok uit Five Days Inside om heftige reden
Lees ook

Beau vertrok uit Five Days Inside om heftige reden

Ondanks alles heeft de doodzieke Aaron nog grote dromen. "We proberen hem nog zoveel mogelijk te geven", vertelt moeder Anouchka aan Beau. Het jongetje heeft nog zes tot elf maanden te leven, maar Aaron zelf hoopt nog op genezing. "We proberen nog zoveel mogelijk te genieten.”

Het verhaal slaat bij Beau in als een bom. “Dit is toch de allergrootste hel die je kan overkomen. Dat je gewoon weet dat ‘ie nog een half jaar heeft en dat je dat niet kan zeggen. Ongelofelijk”, fluistert hij in de camera. Na zijn ontmoeting met Aaron is Beau helemaal van slag. “Ik vind het wel mooi voor vandaag, ik ga eens even een biertje drinken”, probeert hij het luchtig te houden.

Ook al zijn ze ziek, het blijven kinderen die blij zijn dat ze ook kunnen genieten van het pretpark. Aaron geniet dan ook met volle teugen van het weekje weg. "We zijn er voor Aaron, hier is het fijn", vertelt zijn vader Paul. "Meer kunnen we niet doen."

Zijn vorm van kanker is zo agressief dat het telkens terugkomt, ondanks alle ziekenhuistrajecten. Het begon allemaal toen het mannetje hoofdpijn kreeg en er een tumor verwijderd werd ter grote van een mandarijn. Omdat hun verdriet Aaron ook pijn doet, proberen ze zich sterk te houden. “Maar dat lukt niet altijd’, vertelt Anouchka. "Als we alleen zijn is het het moeilijkste", valt Paul haar bij.

Op vijftien februari 2019 is Aaron helaas overleden. 

Kijk hier de eerste indrukwekkende uitzending van Beau Five Days Inside terug.

Lees meer over
Beau van Erven Dorens