lust je rauw

Ellemieke Vermolen onder vuur na ongepaste post met tijger

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEllemieke Vermolen onder vuur na ongepaste post met tijger
RTL

De volgers van Ellemieke Vermolen zijn woedend. De 42-jarige plaatste op Instagram een foto waar ze poseert met een tijgerwelp, en dat leverde haar de nodige afkeurende reacties op.

"Wilde dieren zijn er niet om geaaid te worden"

© Instagram @ellemieke_vermolen

De foto met de kleine Airah schiet bij veel fans van de blondine in het verkeerde keelgat. Op het kiekje is te zien hoe Ellemieke het tijgertje aait terwijl het vastzit aan een riem. En juist dát zorgt voor ophef. De afkeurende reacties vliegen haar om te oren.

"Weet je, misschien wordt er goed gezorgd voor dit mooie beest, dat weten we niet. Maar door dit soort foto’s op Instagram te zetten, draag je iets uit, in dit geval dus dat het goed en leuk is om met een wild, vastgebonden dier op de foto te gaan. Dat is gewoon niet slim en zeker niet oké", reageert iemand onder de foto. Een ander schrijft: "Wilde dieren zijn er niet om geaaid te worden. Domme actie..." En "Interactie met wilde dieren is niet oké!"

Ellemieke laat ook van zich horen bij de post. "Check eerst zijn account voordat je oordeel geeft", schrijft ze. "Ik volg Jacob al heel lang en wilde hem graag eens ontmoeten en zijn verhaal horen. Ik ben een dierenvriend." Ook legt ze uit dat de foto is genomen bij de Zoological Wildlife Foundation, een Amerikaanse hulporganisatie die het leven in het wild probeert te beschermen. Volgens haar wordt het welpje uiterst goed verzorgt. 

Toch doet haar uitleg niets af aan de negatieve reacties. "Ik begrijp dit niet! Welke stichting laat nu in godsnaam zijn tijgers aanlijnen en aaien”, vraagt iemand zich af. Ellemieke Vermolen was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees meer over
Ellemieke Vermolen