Aanslag Utrecht

Gökmen T. mishandelde gevangenispersoneel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© PolitieGökmen T. mishandelde gevangenispersoneel
RTL

Gökmen T., die verdacht wordt van de schietpartij in een tram in Utrecht op 18 maart, zat hiervoor al in voorlopige hechtenis in een penitentiaire inrichting. RTL Boulevard meldde op 4 april al dat hij hier een gevangenisbewaarder zou hebben mishandeld. Minister Grapperhaus bevestigt nu dat er inderdaad een geweldsincident tegen personeel heeft plaatsgevonden.

"Agressie tegen personeel wordt nimmer getolereerd"

In een brief aan de Tweede Kamer bevestigt minister Grapperhaus deze aantijgingen. "Op 25 februari 2019 heeft een geweldsincident plaatsgevonden in de penitentiaire inrichting waar T. op dat moment in voorlopige hechtenis zat. Mij is bevestigd dat T. zich die dag agressief heeft gedragen richting een medewerker." 

'Gökmen T. radicaliseerde in de gevangenis'
Lees ook

'Gökmen T. radicaliseerde in de gevangenis'

"Agressie tegen personeel wordt nimmer getolereerd", legt de politicus uit. "Direct na het incident volgde daarom een disciplinaire straf tegen T.. Ook is, zoals gebruikelijk bij een vermeend strafbaar feit, na melding bij de politie, aangifte gedaan." Op 8 maart werd aangifte van mishandeling gedaan namens de betrokken medewerker. "Dit betreft een lopende zaak waarover ik in het belang van het onderzoek geen verdere uitlatingen kan doen."

RTL Boulevard heeft de minister gebeld voor een reactie, maar geen gehoor gekregen. Edwin Bosch, de advocaat van de 21-jarige overlevende laat aan RTL Boulevard weten: "De minister kondigt nader onderzoek aan. Dat is precies waar ik om heb gevraagd. Die evaluaties moeten duidelijkheid geven. Vooralsnog roept deze brief meer vragen op dan zij beantwoordt."

Lees meer over
Gökmen TFerdinand GrapperhausAanslagenSchietpartij tram Utrecht