Doodsbedreigingen

Senioren vallen elkaar lastig bij Mr. Frank Visser doet uitspraak

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS/Mr. Frank VisserSenioren vallen elkaar lastig bij Mr. Frank Visser doet uitspraak
RTL

Renée en haar bovenburen Adrie en Gerrit wonen in seniorenflat Jupiter in Hardinxveld-Giessendam. Je zou denken dat dit een oase van rust moet zijn voor de ouderen, maar niets is minder waar. Geluidsoverlast laat de gemoederen hoog oplopen en zorgt zelfs voor doodsbedreigingen.

"Stapelgek, dat ik gewoon gevaarlijk word"

Renée Suiker woont al twee jaar in het complex, maar wordt gestoord van haar bovenburen Adrie en Gerrit Overduin. "Stapelgek, dat ik gewoon gevaarlijk word", legt de blonde vrouw uit. Volgens haar stampen haar buren er namelijk op los, schreeuwen ze naar elkaar en kan zij van alles meegenieten. "Het is gewoon treiteren." Echter zien Adrie en Gerrit dit niet zo. Zij omschrijven Renée als "een warhoofd en psychiatrisch beperkt." 

De herrie loopt zo uit de hand dat Renée er niet van kan slapen. Haar nachtrust wordt zo verstoord in haar slaapkamer dat ze inmiddels in de woonkamer slaapt. Om te ontsnappen aan de herrie zet ze zelfs speciale muziek op. "De buurvrouw heeft een obsessie met mij", vertelt ze. Volgens Renée doen de bovenburen het opzettelijk en roddelen ze over haar. "Ze schamen zich helemaal nergens voor." 

Catfight zorgt voor bizarre Mr. Frank Visser doet uitspraak
Lees ook

Catfight zorgt voor bizarre Mr. Frank Visser doet uitspraak

Adrie en Gerrit hebben echter een heel ander verhaal. "Ik loop op eieren hier", vertelt Adrie. "Dus dat kan niet. Ik heb al zoveel gejankt." Ook Gerrit is er klaar mee. "Het is gewoon een rotte appel in de mand, die maakt alle gave fruit te schand", omschrijft hij zijn onderbuurvrouw. “Wij haten haar niet. Dat mogen wij als Christenen niet doen. Maar zij maakt ons voor leugenaars uit. Je mag niet liegen.” Hun eis is dan ook dat "de overlast stopt, de buurvrouw niet meer klaagt en niet meer pest. En het belangrijkste: dat de buurvrouw vertrekt." 

Het geroddel over Renée stopt niet bij de overlast. Volgens haar buren hebben ze een dossier over haar bij de politie en de woningcorporatie. Ook zou Renée een keer Adrie hebben bedreigd. "Je moet nu ophouden of ik maak je af", zou de onderbuurvrouw hebben gezegd. Daarnaast heeft ze pruimen gegooid naar hun balkon, anoniem gebeld en gelijk weer opgehangen én met een stok tegen het plafond gebonkt. 

Wanneer Mr. Frank Visser langskomt met een expert worden er testjes gedaan om te zien of de aantijgingen waar kunnen zijn. Ondertussen gaat presentator Viktor de flat door om polshoogte te nemen van andermans mening over Renée. Hieruit wordt duidelijk dat iedereen met elkaar roddelt en enkel slechte woorden overheeft voor Renée. Zo beschuldigen zij haar van geluidsoverlast door muziek en dat ze aan de verdovende middelen zit. 

Bij de uitspraak lopen de gemoederen hoog op. “Als ik kon verhuizen had ik het wel gedaan”, vertelt Renée. Haar buren lachen om praktisch alles wat zij zegt. Mr. Frank Visser maakt duidelijk dat dit per direct moet stoppen. "Het is duidelijk dat Renée de nodige persoonlijke problemen heeft en haar buren weinig inlevingsvermogen hebben. Daarom doe ik een dringend een beroep op de woningcorporatie om een oplossing te zoeken", legt hij uit. 

Daarnaast moeten haar bovenburen een nieuwe ondervloer laten leggen, zodat het geluidsoverlast beperkt wordt. Echter noemt hij het "normale leefgeluiden die buren van elkaar kunnen verwachten" waar Renée over klaagt. Ook mag zij nooit meer bedreigen, bonken en pruimen gooien. Met de eis van de bovenburen dat Renée uit het pand moet, kan Mr. Frank Visser niets. Het geroddel moest maar eens over zijn, volgens de rechter. 

Bekijk hier de hele aflevering. 

Lees meer over
Viktor BrandTv-programma