Love it or hate it

Controversiële Jennifer Lawrence-film op Netflix

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Paramount PicturesControversiële Jennifer Lawrence-film op Netflix
RTL

De een vond hem briljant, de ander vreselijk. Iedereen had wel een mening over de psychologische horrorfilm Mother! van regisseur Darren Aronofsky. Dinsdag verscheen de film op Netflix.

"Deze film is zeer gedurfd en dapper"

Mother! was in 2017 zo controversieel dat productiemaatschappij Paramount het uitbrengen van de veelbesproken film verdedigde in een persbericht. “Deze film is zeer gedurfd en dapper”, vertelde een woordvoerder van de productiemaatschappij tegen The Hollywood Reporter. “We willen niet alleen veilige films maken. Het is goed dat sommige mensen het niet leuk vinden.”

She said yes: Jennifer Lawrence officieel verloofd
Lees ook

She said yes: Jennifer Lawrence officieel verloofd

Maar waarom was de film nou zo controversieel? Allereerst was er een grote kloof tussen de recensenten en het reguliere publiek. Zo kreeg de film lovende recensies, in Nederland kreeg de film vijf sterren van Trouw, de Volkskrant en NRC. Tegelijkertijd kreeg de film een F-score van de CinemaScore, een marktonderzoeksbureau dat de kijkervaringen van het filmpubliek onderzoekt.

Reden van de slechte score is wellicht de thematiek van de horrorfilm. In de film worden omstreden vragen gesteld over religie en de duivel. Een ‘flagrante aanval op het Christendom’ volgens The Christian Times.

In de film wordt de relatie van een stel op de proef gesteld wanneer een ongenode gast bij hun huis verschijnt. Hun rustige leven zal niet meer hetzelfde zijn. In de film spelen Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris en Michelle Pfeiffer de hoofdrollen.

Is de film een meesterwerk of pure trash? Oordeel zelf! De film staat nu op Netflix.

Lees meer over
Jennifer LawrenceFilm