learn from the master

It's official: Opnames seizoen 2 Sex Education zijn begonnen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixIt's official: Opnames seizoen 2 Sex Education zijn begonnen
RTL

Het eerste seizoen van de Netflix-serie Sex Education werd enorm goed ontvangen door critici. Begin februari werd dan ook al een tweede seizoen aangekondigd en daar zijn nu de eerste beelden van verschenen. 

"Oké, het is officieel, Sex Education seizoen 2 is begonnen"

Netflix gaat acht nieuwe afleveringen maken over het leven van de puberjongen Otis en zijn moeder, die sextherapeute is. De serie is vooral geliefd vanwege de verfrissende en vrouwvriendelijke manier waarop het coming-of-age-verhaal wordt gebracht. Het grappige plot met veel ongemakkelijke en ook warme momenten heeft menig hart gestolen. Zo keken alleen al de eerste maand zo'n 40(!) miljoen accounts naar de serie.

Dit Sex Education-setje heeft in het echt ook een relatie
Lees ook

Dit Sex Education-setje heeft in het echt ook een relatie

Op het Twitter-account van Netflix UK en Ierland is te zien dat de cast inmiddels begonnen is met het tweede seizoen. "Oké, het is officieel, Sex Education seizoen 2 is begonnen", schrijven ze erbij.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Scenarioschrijfster Laurie Nunn liet eerder weten dat ze het wel spannend vindt om aan de slag te gaan, vanwege alle verwachtingen. "Dat mensen over de hele wereld zich zo verbonden voelden met de personages die als ideeën in mijn hoofd zijn ontstaan, is ongelooflijk. Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die de tijd heeft genomen om naar de serie te kijken, en ik kan niet wachten om deze geweldige reis voort te zetten. "

In de serie volgen we de 16-jarige Otis, gespeeld door Asa Butterfield, wiens moeder een sekstherapeute is. Op de middelbare school heeft Otis het zwaar, maar hij weet zichzelf omhoog te werken op de sociale ladder door het beroep van zijn moeder uit te oefenen onder zijn medescholieren. Dit levert enorm grappige scènes op, waarin openlijk over seks wordt gesproken. Zijn moeder Jean, gespeeld door Gillian Anderson, maakt het leven van de tiener ondertussen niet makkelijker. 

Lees meer over
Netflix