#savelucifer

Eerste 'aflevering' Lucifer nu al te zien bij Netflix

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© The NetflixEerste 'aflevering' Lucifer nu al te zien bij Netflix
RTL

Nog maar één nachtje slapen en dan gaat het langverwachte vierde seizoen van Lucifer van start bij Netflix. Om ons voor te bereiden op wat komen gaat, komt de cast samen in een half uur durende Netflix-special.

"Het leek me niet logisch dat zoiets zou worden stopgezet"

In de aanloop naar het vierde seizoen komt de populaire streamingdienst met een heuse Reunion Special over The Nine Circles of Hell. Dr. Linda Martin, oftewel actrice Rachel Harris, ontvangt de castleden in haar 'huis' en bespreekt onder andere het moment dat de cast te horen kreeg dat de serie werd gecanceld.

Na drie succesvolle seizoenen besloot zender Fox namelijk uit het niets de stekker uit de serie te trekken. Tom Ellis, die in de serie Lucifer speelt, bekent tijdens de special dat hij al een dag eerder dan de rest van de cast wist dat Fox ermee ophield. “Ik kon met niemand praten”, vertelt hij aan de rest. Hij kreeg het nieuws te horen toen hij bij een fan-bijeenkomst was in Rome. “Ik was in shock”, legt de acteur uit. “Want we gingen er niet vanuit dat de serie door zou gaan. Het was een serie die mensen echt geweldig vonden. En mensen keken. Dus het leek me niet logisch dat zoiets zou worden stopgezet.”

Bekijk de sexy trailer van Lucifer seizoen 4
Lees ook

Bekijk de sexy trailer van Lucifer seizoen 4

Fans van de serie waren allesbehalve blij met het nieuws en kwamen in actie. Onder #savelucifer deden ze er alles aan om de show op de buis te houden. En met succes: want de serie valt nu onder Netflix, waar 'ie ook al te zien was. De cast van Lucifer heeft hun comeback dus volledig aan zijn fans te danken. “Je denkt niet dat iemand zoiets zou doen”, spreekt actrice Lesley-Ann Brandt, die Maze vertolkt, dankbaar. “Vier jaar geleden was het vast niet zo gegaan”, aldus de duivel zelf.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Tijdens het interview geeft Mr. Devil ons ook nog iets om naar uit te kijken. De acteur met zijn sexy accent verklapt namelijk dat hij volledig naakt(!) gaat in het nieuwe seizoen. Oeh la la! Toch gaat er volgens hen verder niet al te veel veranderen. “Het was verleidelijk om alles te doen wat eerst niet mocht, we moesten een tussenweg vinden (...) Het is ondeugend en wat brutaal, maar niet plat. Die dunne scheidslijn moeten we bewaren.”

Wel zijn er een paar kleine dingen die deze keer anders werken. Zo is het nieuwe seizoen een stuk korter en heeft het geen 26 afleveringen, zoals seizoen drie. Hier is bewust voor gekozen zodat aan het verhaal rondom Lucifer kan worden gewerkt. Ook komen alle afleveringen in één keer live. Bingen maar!

Seizoen vier van Lucifer staat vanaf acht mei op Netflix. De Netflix-special vindt je onder het kopjes 'trailer en meer'.

Lees meer over
Netflix