laatste eer

Nikkie de Jager staat stil bij overleden broertje

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNikkie de Jager staat stil bij overleden broertje
RTL

In haar nieuwste video doet Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, een boekje open over al haar tatoeages. Eén in het bijzonder is ontzettend speciaal voor de YouTube-ster: de hamburger die ze heeft laten zetten voor haar overleden broertje.

"Ik kan niet geloven dat het alweer een jaar is. De tijd is voorbij gevlogen"

Aanstaande zondag zou haar broertje Mikai alweer vijftien jaar zijn geworden, en daarom heeft ze het deze week extra zwaar. Daarbij komt dat het volgende week ook een jaar geleden is dat het ventje de aarde verliet. "Ik kan niet geloven dat het alweer een jaar is. De tijd is voorbij gevlogen.”

De hamburger op haar arm heeft ze speciaal gezet voor haar broertje, omdat die gek was op McDonalds. Met een grote glimlach legt ze uit dat haar stiefbroertje altijd een hamburger kreeg na een bezoek aan het ziekenhuis. "Het werd een symbool voor ons”, aldus de visagist. Na het afscheid van haar broertje kon de familie dan ook niet anders dan allemaal een hamburger eten. Het plakplaatje zit ook op een bewuste plek, omdat ze er zo niet elke dag mee geconfronteerd wordt. “Maar ik weet dat ‘ie er is, en zo eer ik hem.”

© YouTube-kanaal NikkieTutorials

Mikai had een zeldzame, agressieve vorm van kanker en overleed in mei vorig jaar na 2,5 jaar strijden. Het was voor haar de reden met haar deelname aan Wie is de Mol? te stoppen. 

Tijdens zijn ziekte heeft het ventje volgens Nikkie nooit geklaagd. "Mikai was sterk, moedig en had het vermogen om iedereen om hem heen op hun gemak te stellen. Zelfs op de meest donkere momenten kon hij ons aan het lachen maken", vertelde ze eerder in RTL Boulevard. Dat heeft haar zo geïnspireerd dat ze nu de Alpe D'HuZes gaat beklimmen in de hoop geld op te halen voor kankeronderzoek. 

Lees meer over
NikkieTutorialsNikkie de Jager