binge alert

Deze serie ga je net zo geweldig vinden als The Handmaid’s Tale

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixDeze serie ga je net zo geweldig vinden als The Handmaid’s Tale
RTL

Volgende maand verschijnt het langverwachte derde seizoen van The Handmaid’s Tale bij Videoland. Maar ook Netflix komt in juni met een pareltje dat lichtelijk geïnspireerd is door de futuristische serie: Leila.

De nieuwe Netflix-serie Leila is gebaseerd op het gelijknamige boek van Prayaag Akba en speelt zich af in de fictieve wereld Aryavarta. Net zoals in The Handmaid’s Tale, is het de elite die alle touwtjes stevig in handen heeft. Elke inwoner moet zijn leven geven aan de staat om zo een zo puur en zuiver mogelijk ras te creëren. 

 

De gitzwarte serie The Handmaid’s Tale is terug
Lees ook

De gitzwarte serie The Handmaid’s Tale is terug

De serie vertelt het verhaal van Shaline, gespeeld door actrice Huma Qureshi, en komt uit India. Wanneer Shaline zwanger raakt van een ‘buitenstaander’ is de overheid in alle staten. Ze tolereren haar opstandige gedrag niet en ontvoeren het meisje, Leila. Zestien jaar later gaat de ontroostbare moeder op zoek naar haar dochter en daalt af naar de diepste krochten van de hel om haar weer terug te krijgen. Geen eenvoudige reis, in een toekomst waar reinheid de wet is.

Bekijk hieronder de trailer:

Alle afleveringen van Leila verschijnen 14 juni bij Netflix.

Lees meer over
Netflix