Medelijden

Oprah komt met special When They See Us-mannen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixOprah komt met special When They See Us-mannen
RTL

De ophef rondom de heftige serie When They See Us inspireerde Oprah Winfrey tot een special. De presentatrice biedt de 'Central Park Five' een podium om het verhaal van hun leven na de gevangenis te doen.

"Deze serie is noodzakelijk, hoe pijnlijk het verhaal ook is. Dit moet gekeken worden"

Netflix kwam op 31 mei met de aangrijpende, emotionele en bijzondere miniserie When They See Us. Het waargebeurde verhaal heeft veel kijkers gegrepen, onder wie Oprah Winfrey. De talkshowkoningin gaat het gesprek aan met Antron McCray, Kevin Richardson, Korey Wise, Yusef Salaam, Raymond Santana én showmaker Ava DuVernay. De vijf onschuldige mannen zaten allemaal jarenlang achter de tralies voor een verkrachting waarmee ze niets te maken hadden. Regisseur Ava vertaalde het heftige verhaal naar een serie. 

Schokkende When They See Us nu te zien op Netflix
Lees ook

Schokkende When They See Us nu te zien op Netflix

Het interview met de mannen toont hoeveel verdriet en pijn zij hebben doorstaan. De Central Park Five geeft duidelijk aan hoe afschuwelijk het is geweest wat hen is overkomen en dat "deze serie noodzakelijk is, hoe pijnlijk het verhaal ook is. Dit moet gekeken worden." Sinds de première van de serie is de behandeling van de zaak eind jaren 80 in opspraak gekomen. 

When They See Us vertelt het verhaal van vijf zwarte tienerjongens die in het voorjaar van 1989 in Central Park worden opgepakt als getuigen van een ernstige verkrachting. Later worden zij verdachten in de zaak en zelfs onterecht veroordeeld voor betrokkenheid bij het misdrijf. De vijf mannen hebben tussen 6 en 14 jaar achter de tralies gezeten voor een misdaad die zij niet hebben gepleegd. De miniserie over hun verhaal staat op Netflix, net als de special, When They See Us Now, met Oprah. 

Lees meer over
Oprah WinfreyNetflixNetflixserieTv-programmaTelevisie