Lekker babbelen

Zomergasten breidt uit met correspondente Nina Jurna

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZomergasten breidt uit met correspondente Nina Jurna
RTL

Nina Jurna is de derde gast van Janine Abbring in het komende seizoen van Zomergasten. Nina is Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Rio de Janeiro in Brazilië.

"Ik hoop de kijker mee te voeren naar dit voor mij zo fascinerende en kleurrijke continent"

Nina volgde het afgelopen jaar de migrantenkaravaan van Midden-Amerika naar de Verenigde Staten en versloeg de crisis in Venezuela, waar ze ook de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó sprak.

"Ik hoop de kijker mee te voeren naar dit voor mij zo fascinerende en kleurrijke continent. Latijns-Amerika kent grote contrasten van arm en rijk, van extreem geweld en onverbiddelijke hardheid, maar er is ook de gepassioneerde romantiek en de ontroerende warmte van de bevolking", zegt Nina op de website van de VPRO. "Ik hoop de kijker deelgenoot te maken van die verschillende werelden, tegen de achtergrond van de actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen waar ik me als journalist en mens tussen beweeg."

Schrijver Hanna Bervoets is tweede Zomergast
Lees ook

Schrijver Hanna Bervoets is tweede Zomergast

De VPRO onthult deze week dagelijks een gast. Maandag werd bekend dat misdaadjournalist John van den Heuvel op 28 juli als eerste mag praten over zijn ideale televisieavond. In de tweede aflevering is schrijver Hanna Bervoets te gast. De aflevering met Nina Jurna is zondag 11 augustus te zien op NPO 2.

Lees meer over
Janine Abbring