Voor altijd

90210-cast brengt eerbetoon aan Luke Perry in nieuwe seizoen

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© FOX90210-cast brengt eerbetoon aan Luke Perry in nieuwe seizoen
RTL

Het verdrietige overlijden van Luke Perry gaat niet onopgemerkt in de nieuwe show BH90210. De oud-collega's van de acteur eren hem in de eerste aflevering van het nieuwe programma op een bijzondere manier.

"Toen hij overleed, besefte ik dat dit dé perfecte manier is om hem te eren"

In het origineel speelde Luke zeven seizoenen lang de rol van Dylan McKay, maar de acteur overleed voor de opnames van de reboot, BH90210. Uiteraard brengt de show een ode aan de acteur. In de eerste aflevering wordt hij op meerdere momenten benoemd. Allereerst wanneer de volledige cast weer voor het eerst verzameld in Las Vegas. Gabrielle Carteris merkt op dat het de eerste keer is dat ze samen in één ruimte zijn. "Ik wou dat dat waar was", reageert Jason Priestley, waarna ze tezamen een moment van stilte nemen voor Luke. 

Cast BH90210 stukje ouder: 'We grijpen nu naar onze leesbril'
Lees ook

Cast BH90210 stukje ouder: 'We grijpen nu naar onze leesbril'

Later in de aflevering is te zien hoe Tori Spellings kinderen naar oude afleveringen van Beverly Hills, 90210. In die scène krijgt ze de inspiratie om de show te rebooten, maar loopt het beeld vast op Dylans gezicht. Ook was Lukes overlijden de reden voor Shannen Doherty om tóch mee te doen aan de reünie. "Toen hij overleed, besefte ik dat dit dé perfecte manier is om hem te eren", legde ze uit in een interview. 

BH90210 is vanaf vanavond te zien op FOX.