back to the island

Netflix komt met horrorserie over Fyre Festival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube-kanaal NetflixNetflix komt met horrorserie over Fyre Festival
RTL

Een exclusief festival op de Bahama's dat niet door blijkt te gaan, gevechten om tenten en voorverpakte broodjes kaas: het mislukte Fyre Festival klinkt als een horrorfilm. Netflix gaat nu een stapje verder en maakt een heuse horrorserie over het feestje dat te mooi bleek om waar te zijn.

Iedereen had het begin dit jaar over de documentaire Fyre: The Greatest Party That Never Happened. Hierin was te zien hoe een Amerikaanse zakenman een exclusief festival wilde organiseren voor de allerrijksten. Het bleek één grote flop te worden. In de serie The I-Land loopt het allemaal nóg minder goed af. Denk aan een mix tussen Lost en de meest bloederige horrorfilm die je je maar kunt bedenken.

Fyre Festival-cateraar na GoFundMe-actie bijna weer opgelicht
Lees ook

Fyre Festival-cateraar na GoFundMe-actie bijna weer opgelicht

Als we de bloedstollende trailer mogen geloven, is iedereen uitgenodigd. Maar of je het festival weet te overleven, is nog even de vraag. De trailer heeft veel gelijkenissen met Fyre Festival. Zo zien we ook hier knappe modellen in de promovideo en zwemmen er zelfs biggetjes voorbij. Wie wil er nou niet naar dit fantastische eiland?!

Netflix omschrijft de serie als volgt: tien mensen worden wakker op een verraderlijk eiland en kunnen zich niets meer herinneren. Ze komen er al snel achter dat deze wereld niet is zoals het lijkt. Ze komen voor de extreme psychologische en lichamelijke uitdagingen van het eiland te staan en moeten de beste versie van zichzelf worden - of doodgaan als de slechtste versie van zichzelf.

De zevendelige serie is vanaf 12 september te zien op Netflix.

Lees meer over
NetflixNetflixserieMuziekfestival