Knip-oog

Queen Elizabeth onherkenbaar in nieuw seizoen The Crown

Door RTL Boulevard/The Guardian··Aangepast:
© NetflixQueen Elizabeth onherkenbaar in nieuw seizoen The Crown
RTL

Het derde seizoen van Netflix-hit The Crown is in aantocht en fans kunnen niet wachten om te zien hoe de nieuwe cast het gaat doen. Maar daar zitten wat haken en ogen aan. Want hoe maken ze de overgang van Claire Foy (35) als Queen Elizabeth naar een oudere Olivia Coleman (45) als de Britse koningin?

"Het voelde niet goed"

The Crown maakt bijna haar rentree, maar met een spiksplinternieuwe cast. Olivia Coleman neemt het over van Claire Foy als Queen Elizabeth, maar dat zorgt ook voor wat uitdagingen. De 45-jarige actrice heeft namelijk een andere oogkleur dan haar 35-jarige collega en de Britse monarch. Olivia's ogen zijn donkerbruin, maar die van Claire en Elizabeth zijn helderblauw. 

Olivia Colman noemt rol in The Crown 'verschrikkelijk'
Lees ook

Olivia Colman noemt rol in The Crown 'verschrikkelijk'

Regisseur Ben Caron vertelt aan de Britse krant The Guardian hoe ze dit hebben opgelost. Allereerst probeerden ze dat met kleurlenzen, maar hierdoor leek het alsof Olivia "acteerde met een masker op." Dat moest dus anders. "Het leek alsof die lenzen al haar acteertalent afpakten en wegstopten in een kluis", verklaart Ben. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, zeker niet bij een Oscar-winnares. Ook special effects konden er niet voor zorgen dat haar oogkleur veranderde. 

"Het voelde niet goed", gaat Ben verder. Het heeft allemaal niet mogen helpen en daarom zal Hare Majesteit in het derde seizoen bruine ogen hebben. Olivia is niet de enige nieuweling in de Netflix-serie, ook Tobias Menzies en Helena Bonham Carter zullen aan de koninklijke eettafel aanschuiven. Daarnaast is onlangs bekend geworden dat Gillian Anderson de controversiële premier Margaret Thatcher zal spelen. 

Lees meer over
Claire FoyKoningin Elizabeth IINetflixNetflixserieKoningshuis