raar maar waar

Alles wat je moet weten over Dirty John seizoen 2

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesAlles wat je moet weten over Dirty John seizoen 2
RTL

Het tweede seizoen van Dirty John heeft officieel groen licht en inmiddels zijn de opnames alweer in volle gang. Ook deze keer wordt weer een liefdesverhaal uitgelicht dat fataal misging. Dit is alles wat we tot nu toe weten.

In het eerste seizoen maakten we kennis met interieurontwerpster Debra Newhall, gespeeld door Connie Britton, die als een blok valt voor de charmante John Meehan (Eric Bana). Slechts weken na hun eerste ontmoeting besluiten ze haastig in het huwelijksbootje te stappen. Maar al snel komt Debra erachter dat haar grote liefde niet is wie hij zegt dat 'ie is, en dat haar wittebroodsweken bezaaid worden met leugens en bedrog. Een weerzinwekkend verhaal, met al net zo'n weerzinwekkend einde.

Niet gezien? Check dan hieronder de trailer:

Fan van de serie Dirty John? Deze docu móet je gezien hebben
Lees ook

Fan van de serie Dirty John? Deze docu móet je gezien hebben

Na het daverende succes van het eerste seizoen is het nu tijd voor een tweede deel. In Amerika verhuist de hitserie van tv-zender Bravo naar USA Network. Maar daar hoeven wij in Nederland geen rekening mee te houden: wij hebben Netflix! Deze keer gaat het niet over een man die doordraait, maar over een vrouw genaamd Betty Broderick. Als zij vermoedt dat haar man vreemdgaat, slaan bij haar alle stoppen door. Met alle gevolgen van dien.

Het nieuwe seizoen staat bekend als Dirty John: The Betty Broderick Story en vertelt de ongelooflijke situatie van Betty Broderick. Zij werd veroordeeld voor het vermoorden van haar ex-man en nieuwe vrouw. Het verhaal begin rooskleurig: het stel lijkt het perfecte gezin: goedlopende carrières, financiële zekerheid en als kers op de taart vijf prachtige kinderen. Maar alles gaat verschrikkelijk mis als de vrouw des huizes, Betty Broderick, erachter komt dat haar man vreemdgaat met zijn assistent, Linda Kolkena. 

De Broderick vs. Broderick-zaak staat inmiddels bekend als een van de meest controversiële scheidingen die ooit in Amerika heeft plaatsgevonden. De zaak werd zelfs besproken door Oprah in haar show! "Het eerste seizoen van Dirty John was een verhaal van liefde en dwangmatige controle, en deze verraderlijke elementen zijn aanwezig in het verhaal van Betty Broderick, over wie ik wilde schrijven sinds ik schrijver werd," aldus maker Alexandra Cunningham.

Een nieuw verhaal dus. En een nieuwe cast.  Zo zal Amanda Peet, vooral bekend door Identity en A Whole Nine Yards, de titelrol van Betty Broderick op zich nemen. Christian Slater speelt haar man Dan.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Wanneer het seizoen uitkomt, is nog niet bekend.