tranen van geluk

Nicolette: 'Ik kan wel janken van geluk dat ik er nog bij ben'

Door RTL Boulevard/Grazia··Aangepast:
© ANPNicolette: 'Ik kan wel janken van geluk dat ik er nog bij ben'
RTL

Nicolette Kluijver (34) is veranderd sinds haar strijd tegen kanker. Dat vertelt de presentatrice ongedwongen tijdens een interview met Grazia. "Ziek zijn heeft me veel gebracht. Ik kan wel janken van geluk dat ik er nog bij ben."

"Materiële zaken interesseren me niet meer"

Expeditie Robinson viert dit jaar alweer zijn twintigste verjaardag. Volgens Nicolette, die al vijf jaar lang het programma mag presenteren, wordt dit jaar meeslepender dan ooit. "Alle kandidaten zijn zo leuk en zo ontzettend gedreven", vertelt ze enthousiast aan het blad.

Ze is dan ook ontzettend dankbaar dat ze wederom het gezicht mag zijn van het succesvolle programma. Al was het wel even spannend of ze het allemaal zou kunnen blijven doen.

Nicolette Kluijver uit de lappenmand
Lees ook

Nicolette Kluijver uit de lappenmand

Twee jaar geleden werd namelijk longkanker bij de blondine vastgesteld. Nicolette legde daarop al haar werkzaamheden voor RTL neer. Aanvankelijk zei ze dat het om een voorstadium van kanker ging en dat de kans op genezing groot was. Maar nadat ze eenmaal schoon was verklaard, vertelde de presentatrice dat de ziekte veel verder was dan ze aanvankelijk toegaf. Maar dat ze de ernst van de ziekte verhulde om haar kinderen te beschermen.

Hoewel ze blij is dat deze donkere periode inmiddels achter haar ligt, heeft het het voormalig model - hoe gek het ook klinkt - ook veel positieve dingen gebracht. Het had vooral een positief effect op haar werk, zo zegt ze zelf. "Drie maanden na de operatie ging ik meteen weer mee met Robinson, want het voelt zo als ‘mijn’ programma. Het was zo fijn om mij daar opeens druk te maken over kamp Noord en kamp Zuid, in plaats van over mijn gezondheid (...) Het is juist ook prettig om op het eiland te zijn, weg van alles wat met mijn ziekte te maken heeft. In Nederland vragen mensen er voortdurend naar. Heel lief, maar daardoor word ik er wel steeds mee geconfronteerd. Ik kijk uit naar de dag dat het niemand meer interesseert.”

Dankzij de ziekte kijkt ze wel met hele andere ogen naar het leven. "Ik ga nu heel hard op een vlinder, wat minder op andere dingen. Dat is even wennen voor de mensen om mij heen. Materiële zaken interesseren me niet meer."

Toch is er altijd een onzeker stemmetje in haar achterhoofd die rekening houdt met het ergste. "Het hangt altijd als een donkere wolk boven mijn hoofd", aldus Nicolette.

Lees meer over
Nicolette Kluijver