They see me rollin' They hatin'

Bibian Mentel onthutst door kritiek deelname DWTS

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Dancing With The StarsBibian Mentel onthutst door kritiek deelname DWTS
RTL

Hoewel snowboardkampioen Bibian Mentel (47) vanwege haar deelname aan Dancing With The Stars een inspiratie voor velen is, denkt helaas niet iedereen daar zo over. De brunette krijgt op Twitter bakken kritiek over zich heen vanwege het feit dat ze danst in een rolstoel. Iets waar ze ontzettend van geschrokken is, zo laat ze weten aan RTL Boulevard.

"Ik vind het schrikken om te zien hoe mensen toch nog alleen de rolstoel zien en niet naar de dans kijken"

"Ik vind het schrikken om te zien hoe mensen toch nog alleen de rolstoel zien en niet naar de dans kijken", vertelt ze na afloop van de halve finale aan RTL Boulevard. "Dat vind ik jammer." 

Het liefst zou ze iedereen uitnodigen om naar Aalsmeer te komen en bij de finale aanwezig te zijn. "Want het is zo tof en zo gaaf", spreekt ze met een grote glimlach op haar gezicht. "Ik hoop dat ik gewoon een goede ambassadeur kan zijn voor het rolstoeldansen en mensen kan laten zien jong, oud, beperkt of niet: je kan gewoon dansen."

Sommige kijkers niet blij met rolstoeldans Bibian Mentel in DWTS
Lees ook

Sommige kijkers niet blij met rolstoeldans Bibian Mentel in DWTS

Volgens het normaal zo strenge jurylid Euvgenia, zit dat wel snor. "Ze geniet van elk moment, elke dag en elke minuut van haar leven. En dit is wat we op de vloer hebben gezien: genieten van het leven en genieten van het dansen. Jij bent mijn inspiratie."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Waar alle kandidaten de heupen losgooien, is dat voor Bibian niet mogelijk. Vlak voor het programma belandde ze in een rolstoel vanwege haar ziekte, kanker. "Als je aan dit avontuur begint - ik had natuurlijk net een operatie achter de rug, en ik dacht als ik één show haal is dat al helemaal te gek. Gaandeweg leer je gewoon dansen en het is zo ongelofelijk leuk."

Afgelopen week was er ook al veel kritiek op haar deelname nadat Tooske met twee tienen het programma moest verlaten. Oud-deelname Jamie vindt er wat van:

Ondanks alle kritiek krijgt Bibian elke week lovende kritieken van de jury en scoort ze hoge cijfers. Ze staat dan ook volgende week in de finale samen met Samantha, Barrie en Anouk. 

Kijk de aflevering van gisteravond hier terug.

Lees meer over
Bibian MentelDancing with the Stars