Confessions

Expeditie-bondje tegen bondje: maakte Kalvijn de goede keuze?

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Videoland/RTL Expeditie-bondje tegen bondje: maakte Kalvijn de goede keuze?
RTL

Bondjes zijn essentieel tijdens Expeditie Robinson, blijkt uit alle twintig seizoenen van de serie. Kalvijn (23) ondervond dit maar al te goed tijdens zijn deelname. Vanaf het begin was hij onafscheidelijk verbonden met Tim, Thomas, Kim en Mariana. Toch liep dit allemaal anders... Let op: dit artikel bevat spoilers!

"Vanaf het eerste moment waren wij goudeerlijk tegen elkaar"

Kalvijn noemt Tim "zijn grootste steun" tijdens Expeditie Robinson. De twee vormden samen met Thomas Berge, Kim Kötter en Mariana Verkerk een bondje. Helaas pakte dit verkeerd uit. Mariana bedroog hen en werkte Kim uit het kamp. Dit betekende een breuk in hun groep. Toch werd het voorzichtig gerepareerd toen Mariana zich weer bij hen aansloot en Akwasi een veeg uit de pan gaf. Helaas voor Mariana weerhield het Kalvijn er iet van om zijn pijlen in de afgelopen aflevering te richten op de modellencoach, waardoor zij uiteindelijk Kim kon vergezellen op Duivelseiland.

Akwasi reageert op zwemscène in Expeditie Robinson
Lees ook

Akwasi reageert op zwemscène in Expeditie Robinson

De vraag is natuurlijk of Kalvijn de juiste keuze heeft gemaakt in welk bondje bij heeft gesloten. Hij staat met zijn groepje lijnrecht tegenover het groepje van Akwasi, ook wel het kartel. Dat vindt de YouTuber een "redelijk heftige" omschrijving.

Vooral aan zijn maatje Tim heeft Kalvijn veel gehad. "Hij was gewoon de rust zelve. Vanaf het eerste moment waren wij goudeerlijk tegen elkaar (...) Wij maken dingen niet mooier dan ze zijn. We zeggen gewoon recht toe, recht aan hoe iets zit. Dat voelde wel heel vertrouwd, want dat soort mensen heb ik graag om me heen." 

Ook Akwasi deed zijn verhaal in Robinson Confessions, waar hij onder andere vertelt over zijn haat-liefde-verhouding met Mariana. Bekijk de aflevering hieronder. 

Lees meer over
KalvijnKim KötterThomas BergeAkwasiExpeditie RobinsonTv-programmaTelevisie