Expeditie-Kalvijn heeft enorm te doen met Rijk Hofman

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Martijn van Gelder/RTL Expeditie-Kalvijn heeft enorm te doen met Rijk Hofman
Robinson Confessions seizoen 2

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson brengt veel teweeg bij de kijkers en fans van de show. Vooral het treurige afscheid van Rijk Hofman (22), die na zeventien dagen Duivelseiland uit het programma werd gezet. Zijn Expeditie-maatje en mede-YouTuber Kalvijn (23) vindt het in ieder geval enorm zielig voor hem.

"Hij was volgens mij gewoon helemaal kapot”

Het was een emotionele balkproef voor Kim Kötter, Akwasi en bovenal Rijk. De YouTuber was uiteindeljk de grote afvaller en moest zijn spullen pakken. "Vijftien dagen op een eiland met vrijwel geen eten gezeten", zegt een teleurgestelde Rijk. Het kwam als een grote shock voor de overige kandidaten die op het andere eiland zaten. Wanneer Fatima aan Kalvijn vraagt wie de grootste zeikerd was tijdens het programma, grapt hij dat dat Rijk was. 

Expeditie-Akwasi: 'Seks is een ultieme oppepper'
Lees ook

Expeditie-Akwasi: 'Seks is een ultieme oppepper'

Maar goede vriend Kalvijn vond het eigenlijk heel jammer dat Rijk naar huis moest. "Hij was volgens mij gewoon helemaal kapot”, aldus de 23-jarige. De twee hebben het er na het programma goed over gehad en Kalvijn weet dan ook waar het misging voor Rijk. “Hij zei ook: 'Ik heb het zo vreselijk gehad. In die vier of vijf regendagen heb ik gewoon in mijn poncho voor me uit gestaard. Ik heb gewoon niets gezegd.'”

Expeditie Robinson is weer een enorme publiekstrekker dit jaar, maar voormalig presentator Dennis Weening ziet niet elke zondag om 20.00 uur op de bank om het te kijken. Dat vertelde hij onlangs aan RTL Boulevard, zoals je in de video hieronder kunt zien. 

Lees meer over
KalvijnExpeditie RobinsonTv-programma