aangrijpend

Expeditie-Fien staat stil bij heftige periode uit haar leven

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPExpeditie-Fien staat stil bij heftige periode uit haar leven
RTL

Fien Vermeulen (28) heeft op haar Instagram stilgestaan bij een bijzondere mijlpaal. Ze is namelijk al zesenhalf jaar schoon van de verschrikkelijke ziekte kanker. “Tijd om tijdens dagen als deze even stil te staan.”

"Het spijt me zo dat ik dacht dat je je aanstelde"

De Qmusic-nieuwslezeres kreeg in 2012 het verschrikkelijke nieuws dat zij aan non-hodgkinlymfoomkanker leed. “Zesenhalf jaar schoon. Iemand vroeg me laatst, wat kanker voor mij betekent. Tijd. Mijn mama die na deze controle zegt: ik ben zo blij dat je er bent”, begint Fien haar bericht.

Expeditie-Fien en Hugo pakken de draad weer op
Lees ook

Expeditie-Fien en Hugo pakken de draad weer op

“De minuten die in mijn geheugen gegrift staan, waarin mijn vader huilend naast mijn ziekenhuisbed zat en zei: 'Het spijt me zo dat ik dacht dat je je aanstelde.' Mijn zus tijdens de uren dat ze me in bad deed en mijn laatste haren van mijn hoofd veegde. De maanden dat ik doorraasde in een race voor een carrière en de signalen van mijn lichaam negeerde.”

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Fien vindt het belangrijk om stil te staan bij herinneringen en om te relativeren. “Vandaag neem ik een moment voor verdriet om wat is geweest en dankbaarheid voor alle dagen die ik heb. Tijd die anderen niet meer hadden. Morgen weer een nieuwe dag, wat een tijd om te leven.”

Lees meer over
Fien Vermeulen