wat is het lang geleden

Koos van Plateringen gaat theater in met songfestivalhelden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoos van Plateringen gaat theater in met songfestivalhelden
RTL

Sinds Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival won, is het in Nederland groot feest. Los van het feit dat het liedjesfestijn volgend jaar in Rotterdam wordt gehouden, wordt er ook een songfestivalfeest gehouden in de Ziggo Dome. En als kers op de taart gaat ook voormalig SBS-presentator Koos van Plateringen (45) het land door met een heuse songfestivalshow.

Koos gaat namelijk het land door met We Love Songfestival – Het grote meezingfeest. De presentator gaat niet solo de planken op, hij neemt maar liefst vier oud-songfestivaldeelnemers mee. Zo doet Maudy Huydts, die in 1986 meedeed met meidengroep Frizzle Sizzle met het nummer Alles heeft een ritme, mee. Ook Franklin Brown, die in 1996 samen met Maxine de zeven plek wist te veroveren met De Eerste Keer, Marlayne Sahupala, die in 1999 meedeed met One good Reason en Esther Hart, die het nummer One more night ten gehore bracht in 2003, voegen zich bij Koos.

Koos van Plateringen neemt afscheid van Shownieuws
Lees ook

Koos van Plateringen neemt afscheid van Shownieuws

Het moet een "onvergetelijke, gezellige en interactieve" avond worden waarin ook alle highlight uit 65 jaar Songfestival aan bod komen. Ook krijgen de bezoekers een kijkje achter de schermen van het Eurovisiesongfestival en wordt er een heuse quiz gespeeld.

We Love Songfestival is vanaf 11 april door heel Nederland te zien in de theaters.

Lees meer over
Koos van PlateringenEurovisiesongfestival