Van Leer trekken

Fred van Leer over vleesetende bacterie: 'Gaan mensen dood aan'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFred van Leer over vleesetende bacterie: 'Gaan mensen dood aan'
RTL

Ontzettend slecht nieuws voor Fred van Leer (43). De stylist is onlangs voor de derde keer onder het mes gegaan en nu blijkt dat hij is geveld door een vleesetende bacterie in zijn schouder genaamd streptokokken, zo vertelt hij tegenover RTL Boulevard. Het is zelfs zo erg dat hij nog zeker twee weken in het ziekenhuis moet blijven en zal ook de feestdagen in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

"Het kan zomaar wel verkeerd zijn"

“Ik heb die bacterie nog steeds. Dit is de derde keer dat ik geopereerd ben. Toen ben ik naar huis gegaan en ging het goed, heel goed. Tot de hechtingen eruit gingen, toen de hechtingen eruit gingen is de bacterie toch weer gaan opspelen”, vertelt Fred.

Fred van Leer doodsbang voor aanstaande operatie
Lees ook

Fred van Leer doodsbang voor aanstaande operatie

“Het is streptokokken en heel hardnekkig”, vervolgt de stylist. “Het is nu drie keer gespoeld en ik hoop echt dat het nu goed is, maar ze weten het niet. Het is kut en het is pijnlijk, maar het is wat het is.” Toch moet Fred er niet al te licht over denken.  “Mijn arts heeft wel letterlijk gezegd ‘er gaan mensen aan dood’, en dat wil ik niet. Dat vind ik zo jaren ’80. Ik maak overal een lolletje van, maar je zit wel in de rats. Het kan zomaar wel verkeerd zijn.”

“De hele maand december is leeggemaakt, alle shows en opnames zijn eruit. Ik heb geen kanker, ik ga niet dood en ik probeer er overal het positieve van in te zien.” Het is vooral de onzekerheid waardoor Fred het meest geraakt wordt.

Gelukkig kan Fred wel rekenen op flink wat steun van zijn goede vrienden. Zo zijn ze al in de weer geweest om een kerstboom neer te zetten voor in zijn kamer, is er speciaal voor de stylist een nieuw dekbed gekocht en krijgt hij ontzettend veel steunbetuigingen.

Lees meer over
Fred van Leer