hek van de dam

Nicolette van Dam kijkt 'anders' naar leven na afgelopen jaren

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNicolette van Dam kijkt 'anders' naar leven na afgelopen jaren
RTL

Nicolette van Dam (35) lijkt een perfect leventje te leiden met haar man Bas Smit (38) en hun twee dochtertjes. Toch zijn de afgelopen twee jaar ongelofelijk zwaar geweest voor haar en haar gezin, zo vertelt ze in een groot interview met Flair. “Ik was elke keer zo uit het veld geslagen.”

"Door deze gebeurtenissen ben ik anders naar het leven gaan kijken"

Nicolette vertelt dat dat de afgelopen twee jaar erg aangrijpend waren. “We hebben een aantal dingen meegemaakt die enorme impact hebben gehad. Mijn nichtje, het drie-jarige dochtertje van Chantal Bles en Robert Doornbos, is erg ziek geweest. Onze hele familie was ontwricht.”

Bas Smit zet zijn liefje Nicolette van Dam in het zonnetje
Lees ook

Bas Smit zet zijn liefje Nicolette van Dam in het zonnetje

“Het was een zware tijd”, vervolgt ze. “Dan zit je plotseling zelf in zo’n ziekenhuis te wachten. Dat is heel dubbel, omdat wij daar vaak voor andere kinderen zijn.” Nicolette en haar man zetten zich al langere tijd in voor onder meer het Prinses Máxima Centrum. “Onlangs is mijn dochter ook een vriendinnetje verloren, aan dezelfde ziekte. Door deze gebeurtenissen ben ik anders naar het leven gaan kijken.”

Daarnaast overleed vorig jaar ook haar oom, met wie Nicolette altijd een goede band had. “Het was een klap in mijn gezicht. Zo onverwacht. (…) Toen heb ik voor het eerst de dood heel intens meegemaakt.”

Ook met haar vader heeft Nicolette angstige momenten beleefd. “Mijn vader heeft in februari een heel erge overval meegemaakt. Dat was traumatisch voor ons hele gezin. Het gaat naar omstandigheden gelukkig goed met hem. (…) Ik merk dat ik meer op mijn hoede ben voor onverwachte wendingen in het leven. Ik kreeg al deze nare dingen te horen via een telefoontje. (…) Die onverwachte klappen hebben impact. Ik was elke zo uit het veld geslagen, totaal ontwricht.”

Lees meer over
Nicolette van Dam