Religie

Jordanië wil niets weten van Netflix-serie Messiah

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© Hiba Judeh/NetflixJordanië wil niets weten van Netflix-serie Messiah
RTL

Vlak voordat de serie Messiah in première gaat op Netflix, heeft de koninklijke filmcommissie (RFC) van Jordanië de streamingdienst gevraagd om de thriller-met-religieuze-gevolgen van het Jordaanse platform te weren. Dat meldt The Wrap.

"Gevraagd om de film niet te tonen in Jordanië"

"Nadat duidelijk was geworden wat de inhoud was heeft de commissie officieel aan het management van Netflix gevraagd om de film niet te tonen in Jordanië", zo valt in een verklaring op de website van de commissie te lezen.

Murder Mystery en Stranger Things 3 meest bekeken Netflix-series
Lees ook

Murder Mystery en Stranger Things 3 meest bekeken Netflix-series

Messiah is in Jordanië opgenomen en is wereldwijd vanaf 1 januari te zien. Het verhaal gaat over een mysterieuze man en een CIA-agente die moet uitzoeken of het hier gaat om een nieuwe Christus of een oplichter die erop uit is de wereldorde te verstoren.

Een woordvoerder van Netflix heeft aan The Wrap laten weten dat Messiah gebaseerd is op fictie en niet op een speciaal karakter of een bepaalde religie. Netflix geeft altijd informatie, zodat kijkers zelf beslissingen kunnen nemen over wat wel of niet geschikt is voor henzelf of hun kinderen.

De Jordaanse filmcommissie zegt zich te beraden over de regels die bepalen of een film in Jordanië mag worden opgenomen. De inhoud van een film mag in ieder geval niet in strijd zijn met de wet.

Lees meer over
Netflix