1 voor 1

Presentatieduo’s Op1 in de startblokken

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPresentatieduo’s Op1 in de startblokken
RTL

NPO 1 trapt maandag af met de nieuwe talkshow Op1. Vijf presentatieduo’s staan in de startblokken voor het programma dat de late avond op de zender gaat vullen.

Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra van BNNVARA hebben de eer om als presentatiekoppel de eerste gasten aan tafel te ontvangen. De dagen daarna nemen steeds andere duo’s de presentatie voor hun rekening. De koppels hebben ieder een vaste dag.
 

De maandag is dus voor Willemijn en Erik, op dinsdag is het de beurt aan Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink (EO), woensdag leiden Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (Omroep MAX) de gesprekken, donderdag presenteren Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck (WNL) de show en op vrijdag zijn dat Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg (BNNVARA).

Vijf duo's in nieuwe NPO-talkshow Op1
Lees ook

Vijf duo's in nieuwe NPO-talkshow Op1

De tweetallen zijn afkomstig van de verschillende publieke omroepen. De NPO wil daarmee naar eigen zeggen de veelzijdigheid van de omroep onderstrepen. "Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen", aldus de NPO.

Op1 vult het gat dat is ontstaan na het einde van de talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw. Jinek is verhuisd naar RTL 4 en Jeroen Pauw nam eind december na vijf jaar afscheid van zijn talkshow. Hij blijft wel als producent bij Op1 betrokken en op termijn kan hij zelf ook deel uitmaken van een duo.

Het programma wordt gelijktijdig met Jinek uitgezonden en dat zorgt volgens Jeroen voor een pittige concurrentiestrijd. "Dat wordt een strijd om de kijkcijfers, maar ook pittige concurrentie om de gasten", zei hij onlangs. "We vissen in dezelfde vijver. Eva zal haar best moeten doen voor goede gasten en dat geldt ook voor Op1, verder is het koffiedik kijken."

Lees meer over
Jeroen PauwEva JinekSophie Hilbrand