emotioneel

Carolien Spoor geraakt door Five Days: taboe weer doorbroken

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Instagram @carolienspoorCarolien Spoor geraakt door Five Days: taboe weer doorbroken
RTL

De eerste aflevering van het vernieuwde Five Days Inside was meteen een tranentrekker. Natasja Froger (54) bleef vijf dagen bij Centrum voor Huntington De Kloosterhoeve, waar mensen verzorgd worden die lijden aan de ernstige, erfelijke hersenziekte Huntington. Op Instagram vertelt Carolien Spoor (32) enorm veel respect hiervoor te hebben, aangezien haar vader ook leed aan de ziekte.

"Ik ben enorm dankbaar dat hij daar in alle goede zorg zijn laatste jaren heeft mogen spenderen"

Hoewel de ziekte voor Natasja vrijwel onbekend is, kent Carolien Spoor het helaas maar al te goed. Haar vader was namelijk drager van het gen. De beelden waren voor haar dan ook mega confronterend. Ze heeft dan ook nog niet de hele uitzending kunnen kijken. "Mijn vader zat in de Kloosterhoeve en ik ben enorm dankbaar dat hij daar in alle goede zorg zijn laatste jaren heeft mogen spenderen", laat ze weten bij een post met haar vader.

"Ik ben de makers van het programma enorm dankbaar, omdat er nu weer meer bekendheid is gegeven aan de ziekte van Huntington: het taboe wordt hiermee weer een stukje doorbroken en omstanders krijgen een beter beeld van wat de ziekte inhoudt."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Natasja gebroken door Five Days Inside: 'Wat een rotziekte'
Lees ook

Natasja gebroken door Five Days Inside: 'Wat een rotziekte'

De foto in de post is haar ontzettend dierbaar en is de eerste, en tevens laatste, ontmoeting tussen haar zoontje Otis en haar vader. "Een moment dat we helaas bij deze geboorte zullen missen." Gelukkig stopt de lijn bij Carolien, zodat haar kinderen nooit risicodragers kunnen zijn.

De actrice sluit af met enorm veel liefde voor alle "dappere patiënten en familie die in beeld zijn geweest" en wenst ze onwijs veel liefde. "Hopelijk komt er ooit een dag waarop er geen nieuwe generatie risicodragers meer bestaat."

De aflevering van Five Days Inside zie je hier terug of kijk je bij Videoland.

Lees meer over
Carolien SpoorBeau Five Days Inside