VEILIG VERKEER

Snelle maakt indrukwekkend lied over telefoongebruik op fiets

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSnelle maakt indrukwekkend lied over telefoongebruik op fiets
RTL

Rapper Snelle (24), heeft in samenwerking met Interpolis, een lied gemaakt over veilig fietsen in het verkeer. Sinds 1 juli 2019 is het verboden om te appen tijdens het fietsen, toch gebeurt het nog veel onder jongeren. De populaire rapper probeert de aandacht voor het probleem te vergroten.

"Hij was smoorverliefd op haar"

In het nummer staat de liefde tussen een jong meisje en een jonge jongen centraal. Ze vinden elkaar ontzettend leuk, maar uiteindelijk gaat het mis als de jongen op zijn telefoon zit tijdens het fietsen. Het nummer heet erg toepasselijk Smoorverliefd. Vlak voor het misgaat in de clip, zingt Snelle: "Hij was smoorverliefd op haar." Vervolgens wordt de jongen geschept door een auto. "Nu zijn ze nooit meer met elkaar. Zijn telefoon blijft overgaan."

Rapper Snelle maakt zijn relatie Insta-official
Lees ook

Rapper Snelle maakt zijn relatie Insta-official

Om inspiratie op te doen voor het nummer, voerde Snelle gesprekken met zes jongeren uit de doelgroep. Zij raakten allemaal betrokken bij een ongeluk, door telefoonverbruik in het verkeer. Dat maakte diepe indruk op de rapartiest. "Door hun verhalen besef ik wel dat dit echt een probleem is."

Eén van hen had het in zich om professioneel judoka te worden. Hij kreeg een appje van een klasgenoot met de vraag hoe laat de les de volgende dag begon. "Tijdens het antwoorden werd hij aangereden. De droom om judoka te worden viel in duigen. Weken lag hij in het ziekenhuis. Hij is nog steeds aan het revalideren", vertelt Snelle. Dat komt hard binnen bij hem. "Dan realiseer je je dat zoiets kleins en lulligs zulke grote gevolgen kan hebben. In sommige gevallen kan het zelfs fataal zijn."

Lees meer over
Snelle