stalker alert

Penn Badgley snapt obsessie met Joe uit Netflix-serie You

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixPenn Badgley snapt obsessie met Joe uit Netflix-serie You
RTL

Een beetje social media-liefhebber kan er niet omheen: Joe uit de Netflix-serie You duikt overal op. Hoofdrolspeler Penn Badgley (33) snapt wel waarom er zoveel fans smullen van hem in de show, ondanks zijn enge personage én de vele moorden die hij pleegt.

"Op een bepaalde manier is hij dé perfecte man"

You is één van de grotere Netflix-hits van de afgelopen jaren. En dat gaat natuurlijk gepaard met een grote aanwezigheid op social media. En Joe uit de serie is dan ook de hoofdrolspeler van vele memes en Instagram-posts. Hoofdrolspeler Penn snapt wel waarom, legt hij uit aan het tijdschrift InStyle. "Er zijn momenten waarop Joe ongelooflijk sympathiek en zelfs eerlijk en moedig overkomt", verklaart de acteur aan het blad. 

Penn Badgley praat mond voorbij: 'You krijgt derde seizoen'
Lees ook

Penn Badgley praat mond voorbij: 'You krijgt derde seizoen'

"Hij heeft soms de perfecte balans te pakken tussen hoffelijkheid en het toestaan dat zijn partner autonoom en machtig is", gaat Penn verder. "Op een bepaalde manier is hij dé perfecte man, al doet hij natuurlijk verschrikkelijke dingen, wat nog een understatement is." De Gossip Girl-acteur is zich bewust van hoeveel fans op social media het personage Joe romantiseren en wil hen dan ook op het hart drukken dat ze niet moeten vergeten dat hij een moordenaar is. 

"Het is allemaal met een knipoog", aldus Penn. "Op de een of andere manier verheerlijken we allemaal zo'n personage. Kijk maar naar Christian Bale (speelde Patrick Bateman in American Psycho), hij was lang, prachtig en heel getalenteerd, die ook een steengoede acteerprestatie neerzet (...) De bedoeling is natuurlijk dat het meeslepend is, maar niet heel realistisch. Er wordt altijd een beetje met je gesold." 

Lees meer over
Penn BadgleyNetflixserieStalkingTv-programmaTelevisie