groot verlies

André van Duin na verlies man: 'Niets is meer belangrijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAndré van Duin na verlies man: 'Niets is meer belangrijk'
RTL

De Nederlandse komiek is nog altijd neergeslagen door het verlies van zijn echtgenoot, Martin Elferink. Martin Elferink overleed vorige week op 55-jarige leeftijd aan botkanker. "Niets is meer belangrijk", stelt André van Duin (72) nu. 

"Iemand die vecht tegen kanker wil maar 1 ding en dat is kanker overwinnen"

Op Facebook deelde André maandag een aangrijpende tekst over de vreselijke ziekte. "Sommigen van ons willen een nieuw huis... en een nieuwe auto... en een nieuwe smartphone. Maar iemand die vecht tegen kanker wil maar 1 ding en dat is kanker overwinnen", luidt de tekst. "97% van de mensen zullen dit niet delen en 3% zal dit wel doen. Laat zien wie er mee doet om dit te delen. Ter ere de mensen die hun gevecht verloren hebben en voor de mensen die er nog steeds voor moeten blijven vechten."

De Heel Holland Bakt-presentator weet dit helaas maar al te goed. "Niets is meer belangrijk als het je overkomt", plaats hij dan ook vol verdriet bij het bericht.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

André van Duin zet huis te koop na overlijden echtgenoot
Lees ook

André van Duin zet huis te koop na overlijden echtgenoot

Martin overleed op 13 januari na een kort en slopend ziekbed aan de gevolgen van botkanker. Eerder deze week vertelde André al aan De Telegraaf dat hij inmiddels - tegen wil wil en dank - intrek heeft genomen in een nieuwe woning. "In november kregen we de sleutel en sindsdien zijn we bezig geweest met spulletjes uitzoeken", vertelde de Hendrik Groen-ster over de verhuizing. 

Toen de situatie van Martin verslechterde, besloten ze te kijken naar een andere woning. De inschatting was toen dat Martin daar ook nog een tijd zou wonen, maar helaas is het met zijn ziekte allemaal dus een stuk sneller gegaan. "Toen in de loop van het najaar duidelijk werd dat de toestand met Martin hopeloos was, keek ik eens om me heen en sloeg de schrik me om het hart. Wat moet ik hier straks, in mijn eentje in een huis met een achterhuis en al met al zo’n zeshonderd vierkante meter?", aldus de presentator.

Uiteindelijk hebben ze twee nachten samen doorgebracht in het nieuwe huis, dat Martin nog heeft helpen inrichten. "Martin z’n smaak komt dus toch terug in dat huis. Het is nu nog een kale bedoening, maar straks zal het toch wel gaan leven met spullen die hij heeft uitgekozen. Hij is er nog een paar keer geweest, dus hij weet hoe ik erbij kom te zitten. Dat is een heel mooi idee. Ook voor hem was dat een fijne gedachte."

Eerder liet André al zijn hart spreken over zijn grote verlies.

Lees meer over
André van Duin