Albert, wat doet u nu?

Koning Albert II na DNA-test: 'Delphine is mijn dochter'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoning Albert II na DNA-test: 'Delphine is mijn dochter'
RTL

De Belgische koning Albert II (85) heeft na een jarenlange juridische strijd toegegeven dat Delphine Boël (51) inderdaad zijn dochter is, dat heeft zijn advocaat vandaag bekendgemaakt. Delphine spande eerder al een rechtszaak aan om erkend te worden en in mei is dan ook DNA afgenomen van de Belgische vorst.

Alain Berenboom, de advocaat van de koning, liet via een officiële mededeling weten dat koning Albert II daadwerkelijk de vader is van Delphine. “Zelfs al zijn er juridische argumenten en bezwaren die aantonen dat legaal vaderschap niet noodzakelijk een weerspiegeling is van biologisch vaderschap en dat de gevolgde procedure betwist kan worden, heeft koning Albert besloten om in eer en geweten een einde te maken aan deze pijnlijke procedure”, zo luidt het statement.

Koning Albert weigert DNA af te staan
Lees ook

Koning Albert weigert DNA af te staan

De kunstenares Delphine Boël zegt al jaren dat Albert, de vader van de huidige koning Filip, haar biologische vader is. Ze is een dochter van Sybille de Sélys-Longchamps, die in de jaren zestig een affaire met Albert had.

Delphine Boël stapte in 2013 voor het eerst naar de rechter, omdat ze erkend wilde worden als de biologische dochter van de gepensioneerde vorst. In mei 2019 werd een DNA-staal van de koning afgenomen. Dat gebeurde pas nadat aan Albert een dwangsom van 5000 euro werd opgelegd per dag dat hij geen DNA zou afstaan.

Wat dit betekent voor het vervolg van de rechtszaak, en de erfenis van de koning, is nog niet duidelijk.

Lees meer over
Koning Albert IIDNA