Het houdt niet op

Gaan we weer: man beweert kind te zijn van prins Charles en Camilla

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGaan we weer: man beweert kind te zijn van prins Charles en Camilla
RTL

Prins Charles (71) en zijn partner, Camilla Parker-Bowles (72), hebben geen kinderen. Toch is er nu een Britse man die beweert dat hij de zoon is van het stel. Simon Dorante-Day is zelf zó zeker van zijn zaak dat hij naar de rechter stapt om erkenning te krijgen.

"Ik heb een antwoord nodig"

Simon is inmiddels 53 jaar en woont in Queensland, in Australië. Hij werd geboren in Portsmouth. Toen hij anderhalf jaar oud was, is hij geadopteerd door een Brits koppel. Simon beweert dat de destijds achttienjarige Camilla hem voor adoptie heeft opgegeven. "Mijn grootmoeder, die voor de koningin werkte, heeft me meermaals verteld dat ik de zoon ben van Camilla en Charles," zegt de man tegen New Idea.

'Prins Charles wil spoedoverleg met broer Andrew'
Lees ook

'Prins Charles wil spoedoverleg met broer Andrew'

De man wil nu dat Charles en Camilla hem als hun zoon erkennen. "Het is een grote stap die ik neem, maar ik heb een antwoord nodig," aldus Simon.

Als wat Simon zegt de waarheid blijkt te zijn, is het het derde grote schandaal in korte tijd waar het Britse koningshuis mee moet dealen. Prins Andrew (59) ligt onder vuur vanwege vermeende betrokkenheid bij de feestjes van de overleden 'misbruikmiljardair' Jeffrey Epstein. Daarnaast hebben Prins Harry (35) en zijn vrouw Meghan Markle (38) onlangs besloten hun koninklijke taken neer te leggen.

Niet alleen het Britse koningshuis kampt met schandalen. Gisteren werd bekend dat Delphine Boël (51), na jarenlang strijden voor haar gelijk, toch écht de dochter is van de voormalig koning van België: Albert II.

Lees meer over
Koning CharlesCamilla Parker BowlesKindKoningshuisGroot-Brittannië