#eerlijkefoto

Miljuschka Witzenhausen nog nooit zo eerlijk op social media

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @miljuschkaMiljuschka Witzenhausen nog nooit zo eerlijk op social media
RTL

De presentatrice heeft het helemaal gehad met alle gepolijste foto's op social media. Daarom laat Miljuschka Witzenhausen (34) nu van zichzelf horen met een tegenbeweging: #eerlijkefoto.

"Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere, puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn"

Op Instagram laat Miljuschka weten zich enorm zorgen de maken over wat social media doet met kinderen. "Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere," begint ze haar bericht, dat ze plaatst bij twee onbewerkte foto's van haarzelf in bikini. 

Volgens de presentatrice wordt er gestreefd naar een massaal perfect beeld, wat volgens haar alleen kan worden bereikt met fillers, wimperextensions, overdreven aangezette wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. "Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten, want ze worden omringd door stapels pizza's en ijs."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

WIDM-geheim bewaren voor Miljuschka eitje dankzij familie
Lees ook

WIDM-geheim bewaren voor Miljuschka eitje dankzij familie

Miljuschka, die normaal gesproken stevig in haar schoenen staat, wordt onzeker van de stroom. "Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond wordt. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere, puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn," aldus de chefkok. 

Zelf maakt ze zich er soms ook schuldig aan, omdat ze voor haar werk vaak professioneel wordt opgemaakt. Daarom wil de presentatrice nogmaals benadrukken dat het niet zo werkt in 'het echte leven'. Miljuschka: "Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte, niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn make-uploze hoofd rond."

Omdat ze niet wil dat haar eigen dochter opgroeit 'in een bubbel van irreëel beeld', deelt ze daarom en goudeerlijke foto van haar eigen lichaam. Daarnaast roept ze haar volgers op ook een foto te delen "zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld".

De post van Miljuschka krijgt veel support. "Liefde voor jou en hoe je dit onderwerp aansnijdt," schrijft Marlijn Weerdenburg. En ook Gwen van Poorten staat achter haar actie. Zarayda Groenhart laat weten: "Prachtig. En herkenbaar! Love your #eerlijkefoto en nog meer je eerlijke verhaal erbij."

Lees meer over
Miljuschka Witzenhausen