leugentje om bestwil

Irritaties lopen op (en uit de hand) in 'Expeditie Robinson'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandIrritaties lopen op (en uit de hand) in 'Expeditie Robinson'
RTL

'Expeditie Robinson' verandert langzamerhand in Expeditie Verraad. Ook in de derde aflevering gaan de kandidaten een leugentje om bestwil niet uit de weg. Pas op: spoilers!

"Ik had het echt niet zien aankomen"

Hoogverraad, wraak en een loodzware onderwaterproef staat centraal in alweer de derde aflevering van het Videoland-seizoen van Expeditie Robinson NL vs BE. Aisha krijgt er allemaal niks van mee: die zit op Wraakeiland. Verraden door haar kampgenoten grijpt ze deze laatste kans met beide handen aan om zich te wreken op haar oud-kampgenoten.

Geraldine Kemper op de proef gesteld tijdens Expeditie
Lees ook

Geraldine Kemper op de proef gesteld tijdens Expeditie

Voor zowel de Nederlandse Nelleke als de Vlaamse Natassia is het van levensbelang dat zij de loodzware immuniteitsproef winnen, want zij voelen de hete adem van hun kampgenoten in de nek. Maar Kamp Noord geeft niet zo makkelijk de totempaal op en het Nederlandse kamp moet dan ook alles op alles zetten om de eer hoog te houden. Herman gaat zelfs zó ver dat hij bont en blauw terugkomt van het strand. Voor niets is het in elk geval niet geweest, want Kamp Zuid gaat er met de winst vandoor.

Minder gelukkig zijn de Belgen, die voor het eerst naar de eilandraad moeten. Eenmaal terug aan wal worden de plannetjes meteen in werking gezet. Hoewel de kampleden dolgraag 'buitenstaander' Nelleke eruit willen werken, werkt Farrah enorm op hun zenuwen. Het team besluit haar naar huis te sturen, maar claimt ondertussen dat ze op Liesbeth stemmen om geen argwaan te kweken.

Hoewel Nelleke dus nog een paar dagen veilig is, willen ze ervoor zorgen dat ze zoveel mogelijk stemmen inzet. Maar de Nederlandse is niet voor één gat te vangen en heeft haar teamgenoten door. Tijdens de eilandraad loopt alles dan ook precies volgens plan en wordt er hoogverraad gepleegd. Twaalf stemmen zijn in totaal ingezet om Farrah weg te werken. En dat ziet ze niet aankomen. "Ik wilde gewoon stemmen op wat ik dacht dat het beste was. Ik heb mijn menig gegeven in de groep, maar dat is blijkbaar niet goed overkomen. Maar het is zo.... Ik had het alleen echt niet zien aankomen."

Expeditie Robinson NL vs BE kijk je exclusief bij Videoland. Afleveringen gemist? Ook deze zijn uiteraard terug te zien bij Videoland.

Lees meer over
VideolandExpeditie Robinson