Baby come back

Waarom Harry en Meghan van de Queen moeten terugkomen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWaarom Harry en Meghan van de Queen moeten terugkomen
RTL

Ze zijn amper gesetteld in Canada of prins Harry (35) en Meghan (38) boeken alweer een retourvlucht naar Londen. Queen Elizabeth (93) heeft het echtpaar gevraagd om terug te komen voor Commonwealth Service op 9 maart. Dat meldt The Sunday Times.

Nu Harry en Meghan officieel afstand doen van hun fulltime rol in het Britse koningshuis, hebben ze alle tijd om hun nieuwe bestaan op te bouwen. Maar voor het zover is, keren ze in weer even terug naar het Verenigd Koninkrijk. Het koppel wil koningin Elizabeth niet meer officieel vertegenwoordigen, maar ze hebben nog wel één moetje waarbij ze aanwezig zijn: de Commonwealth Service. 

Prins Harry bedroefd om afloop Megxit: 'Geen andere optie'
Lees ook

Prins Harry bedroefd om afloop Megxit: 'Geen andere optie'

Op 9 maart is het gezin in Londen om het evenement bij te wonen in de Westminster Abbey-kerk. Als president en vice-president van de Commonwealth Trust werkt het koppel officieel hun laatste verplichting als royals af. Het is de grootste interreligieuze viering in het Verenigd Koninkrijk waarbij onder andere lezingen en muzikale uitvoerigen van getalenteerde artiesten uit het Gemenebest op het programma staan. Na dit evenement is de breuk met het koningshuis definitief.

"Harry en Meghan zouden ruim 900.000 euro krijgen voor een speech"

Dit evenement is trouwens anders dan de verplichtingen die Harry en Meghan nu in hun agenda hebben staan. Zo gaven ze eerder deze week een speech in Miami, waar Meghan haar liefde voor haar man uitte en Harry vertelde over de dood van zijn moeder. Hoewel er geen bevestiging is dat het stel hiervoor betaald kreeg, beweren verschillende bronnen dat de speech een ruime 900.000 euro in het laatje bracht. 

Harry zwijgt inmiddels niet meer over het vertrek uit Londen. In deze video vertelt hij meer over hun keuze: 

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleKoningin Elizabeth II