Groot gemis

Kobe Bryant schreef 'geheime' afscheidsbrieven voor dochters

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKobe Bryant schreef 'geheime' afscheidsbrieven voor dochters
RTL

Sinds het overlijden van Kobe Bryant (41), nu twee weken geleden, komen er steeds meer verhalen over de basketballegende naar buiten. Volgens een familievriend heeft Kobe verschillende ‘geheime’ afscheidsbrieven achtergelaten, voor het geval hem iets zou overkomen.

Kobe Bryant kwam onlangs om het leven bij een helikoptercrash. Nu blijkt dat hij verschillende afscheidsbrieven heeft achtergelaten voor zijn dochters Natalia, Bianka (3), Capri (7 maanden) en Gianna (13), die eveneens is overleden bij de crash. “Het is een stukje van zichzelf dat hij achterliet”, vertelt de vriend van Kobe aan In Touch. “Hoewel Kobe de inhoud van de brieven nooit met iemand zou delen, stel ik me voor dat hij zijn geliefden heeft verteld hoe trots hij op hen was, hoe hij dankzij zijn dochters een betere man is geworden en natuurlijk hoeveel hij van hen hield.”

Nog altijd geen duidelijkheid helikoptercrash Kobe Bryant
Lees ook

Nog altijd geen duidelijkheid helikoptercrash Kobe Bryant

“Hopelijk bieden de brieven de meiden op dit moment enige troost”, vervolgt hij. Kobe vertelde in verschillende interviews al dat hij leefde voor zijn gezin. “Ik zou liever met hen samen zijn, dan alles wat ik nu doe." Omdat hij zoveel mogelijk tijd met zijn dochters en vrouw wilde doorbrengen besloot hij om te reizen met een helikopter. Hierdoor verminderde hij zijn reistijd aanzienlijk. 

Voor Kobe was basketbal zijn lust en zijn leven, maar hij had daarnaast ook een grote liefde voor schrijven. In 2016 schreef de atleet nog een brief aan zijn jongere zelf. Die brief werd daarna de basis voor zijn Oscar-winnende film Dear Basketball. Ook heeft hij een reeks boeken op zijn naam staan zoals The Wizenard series en Legacy and the Queen.

Vanessa, de vrouw van Kobe, is logischerwijs kapot van het overlijden van haar man en dochtertje. “Ze kan zich amper staande houden en slaagt er niet in een zin af te maken zonder daarbij in tranen uit te barsten. Maar ze doet haar uiterste best, voor de meisjes”, aldus een bron tegenover People. “Vanessa en Kobe hadden hun ups en downs, maar ze waren wel soulmates.”

Het overlijden van Kobe Bryant sloeg in als een bom bij de Amerikaanse sterren, dat zie je hieronder: