OPEN UP

NikkieTutorials vierde presentator songfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William RuttenNikkieTutorials vierde presentator songfestival
RTL

Nikkie de Jager (25), beter bekend als NikkieTutorials, wordt de 'online-host' voor het Eurovisiesongfestival dit jaar in Rotterdam. De YouTube-ster zal online verslag doen van het grootse liedjesfestijn.

"Word is out"

Nikkie zal ook een YouTube-serie opnemen met verschillende artiesten die meedoen aan deze editie. Daarnaast zal ze tijdens de halve finales en finale ook te zien zijn op de kijkbuis van alle kijkers.

NikkieTutorials: 'Mensen kijken naar me'
Lees ook

NikkieTutorials: 'Mensen kijken naar me'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Nikkie vertelt aan NOS dat ze erg blij is met deze klus. "Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival", zegt De Jager. "Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival."

Sietse Bakker, die het songfestival produceert, is blij met de deelname van Nikkie. "Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op!" Nikkie is dus toegevoegd aan het rijtje van presentatoren, wat al bestond uit Chantal Janzen (40), Edsilia Rombley (41) en Jan Smit (34).

De halve finales van het songfestival zijn op 12 en 14 mei. De finale is twee dagen later, op 16 mei. De Nederlandse vertegenwoordiger dit jaar is Jeangu Macrooy (26). Hij zit rechtstreeks in de finale.

Fotograaf William Rutten (50) heeft de persfoto van Nikkie gemaakt en is ontzettend blij met de samenwerking én het resultaat. Op Instagram deelt hij een foto van hen samen. "Een mooi voorbeeld van al je angsten overwinnen en de grootste worden in wat je graag wilt doen. En als je dan met zoveel succes ook nog zo leuk kan blijven dan ben je een hele grote! Wat een superslimme keuze om Nikkie te betrekken bij het songfestival!" schrijft hij bij de foto.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jeangu heeft al wat losgelaten over zijn deelname aan de editie van dit jaar. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Lees meer over
NikkieTutorialsNikkie de Jager