RUNAWAY BRIDE

MAFS-Chantal: 'Ik had nee moeten zeggen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Videoland/RTLMAFS-Chantal: 'Ik had nee moeten zeggen'
RTL

Dat het allemaal niet zo lekker botert tussen Married at First Sight-kandidaten Henk (47) en Chantal (42) is nu al wel enige tijd duidelijk. Maar in de aflevering van vanavond doet Chantal een hele duidelijke uitspraak. "Ik had nee moeten zeggen", zegt ze recht in het gezicht van haar nu nog echtgenoot, Henk.

"Had dan nee gezegd, dan was je wel eerlijk geweest"

In de laatste paar afleveringen is het steeds duidelijker dat Henk en Chantal misschien toch niet zo goed bij elkaar passen als de wetenschap de experts heeft verteld. Chantal wil een bijna haarloze man, wat Henk is. Maar toch wil ze een 'echte man-man', wat Henk niet is. Moeilijk dus. Op hun huwelijksreis in Antalya komen de verschillen tussen de twee steeds meer naar voren. "We zijn uitgepraat", bekent Henk al meerdere keren. "Een seksuele klik is er niet", biecht Chantal op. Terwijl ze wel snapt waarom ze met Henk is gematcht. "Er zijn zeker raakvlakken, maar het laatste beetje ontbreekt."

Nu lijken de donkere wolken zich steeds meer samen te pakken boven de hoofden van Henk en Chantal. De twee moeten na hun huwelijksreis eigenlijk de fase in om te gaan samenwonen. Ze hebben een openhartig gesprek over het experiment, waarin Chantal ontzettend duidelijk is. "Het liefst breek ik m'n nek, zodat ik vanaf Schiphol rechtstreeks naar huis kan", zegt ze onverbiddelijk. Daarop zegt Henk wat hij denkt. "Wij gaan het niet redden, Chantal." Daar stemt de blondine mee in.

Eerste irritaties tussen MAFS-Thierry en Sanne
Lees ook

Eerste irritaties tussen MAFS-Thierry en Sanne

En dan doet Chantal een schokkende onthulling. "Ik had gewoon nee moeten zeggen", biecht ze op. "Ik ben die trouwzaal in getrokken door mijn dochter. Ik wist het al." Daarmee doelt Chantal op het feit dat Henk geen 'man-man' is. "Ik val toch op groot. En ik weet dat het geen wensenhuwelijk is, maar een wetenschappelijk huwelijk. Maar toch heb je wel een voorkeur", legt ze uit.

Vervolgens vraagt Henk wat we ons allemaal afvragen. "Maar als je al nee wilde zeggen, heb je het dan wel een eerlijke kans gegeven?" Daar heeft zijn vrouw, voor hoe lang het nog duurt, een duidelijk antwoord op. "Ik vind dat jij heel erg vingerwijzend doet naar mij. Ik heb juist ja gezegd om het een kans te geven, dus dat vind ik onredelijk van jou." Dan is Henk heel resoluut. "Dit huwelijk was gedoemd te mislukken. Had dan nee gezegd, dan was je wel eerlijk geweest."

Daarna neemt het gesprek een nog net íéts onvriendelijkere wending aan. "Ik slaap maandagavond lekker thuis", zegt Henk. "Godzijdank wel, ja", reageert Chantal.

Het vijfde seizoen van Married at First Sight maakt ook dit jaar weer flink de tongen los. Meer spraakmakende momenten van het programma zie je in de video hieronder.

Lees meer over
RTL GroupMarried at First Sight