don't worry, be happy

Fien Vermeulen wordt soms gek van positiviteit

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFien Vermeulen wordt soms gek van positiviteit
RTL

Fien Vermeulen (28) wordt naar eigen zeggen vaak omschreven als een positief mens. Wat haar betreft een compliment, maar ze drukt haar volgers op het hart dat het oké is om ook eens verdrietig te zijn.

"Mijn positivisme werd een religie"

Fien kreeg op haar 21ste lymfeklierkanker. "En als er iets moeilijks op mijn pad komt, probeer ik altijd positief te blijven. Dat doe ik al mijn hele leven, maar zeker toen ik kanker kreeg", schrijft ze op Instagram.

Ze bleef altijd positief. "Op den duur werd het gekkig. Geforceerd. Mijn positivisme werd een religie. Ik durfde niet meer bang, verdrietig of boos te zijn en dacht: als ik niet positief ben, ga ik dood."

Igmar over breuk met Fien: ‘Past even niet’
Lees ook

Igmar over breuk met Fien: ‘Past even niet’

Fien schrijft dat ze mentaal compleet uitgeput raakte, omdat ze niet naar haar gevoel durfde te luisteren. "Als iets vervelend voelt, hebben wij mensen vaak de neiging om er iets anders voor te plaatsen. Zoals een doel waar je voor kunt vechten, een onzin verklaring of een religieus soort positivisme." Volgens haar is echt voelen heel belangrijk. "Je intuïtie, maar ook je emoties."

Ze heeft daarom een belangrijke boodschap voor haar volgers: "Nu is er weer iets op mijn pad gekomen waarbij ik het lastig vind om de balans te bewaren die bij positief zijn hoort. Een mooi moment om mezelf eraan te herinneren dat positief zijn niet betekent dat je nooit verdrietig mag zijn. Die eerlijkheid écht voelen, geeft namelijk zoveel energie."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Fien Vermeulen