royal panic

Klasgenootjes prins George in quarantaine wegens coronavirus

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKlasgenootjes prins George in quarantaine wegens coronavirus
RTL

Het komt opeens wel heel dichtbij voor de Britse royals. Een aantal leerlingen van de lagere school van prins George (6) en prinses Charlotte (4) zit momenteel in quarantaine wegens het coronavirus, meldt de Britse krant 'The Mirror'.

"Natuurlijk respecteren we de privacy en geven we geen namen vrij" 

Voorzichtigheid is dus geboden voor het kroost van prins William (37) en Kate Middleton (38). Prins George en zijn zusje prinses Charlotte gaan naar de Thomas Battersea-school in Londen, waar vier leerlingen in quarantaine zijn geplaatst nadat zij symptomen van het coronavirus vertoonden. Twee van de kinderen waren daarvoor op vakantie geweest naar Noord-Italië, waar meerdere mensen zijn besmet met het virus.

Kate Middleton laat haar moederhart spreken
Lees ook

Kate Middleton laat haar moederhart spreken

Inmiddels heeft de school ook gereageerd op de quarantaineplaatsing van de leerlingen. "Zoals alle scholen nemen we de potentiële risico's heel serieus", melden ze aan de Spaanse krant El Confidencial. "We hebben op het moment een klein aantal leerlingen dat geëvalueerd moet worden en in de tussentijd niet naar school kan komen. Alle ouders staan in communicatie met onze school om belangrijke informatie uit te wisselen. Natuurlijk respecteren we de privacy en geven we geen namen vrij." 

In Nederland is het virus nog niet officieel doorgedrongen, maar ook BN'ers maken zich al zorgen over de verspreiding van Covid-19. Je ziet het in de video hieronder.

Lees meer over
Prins GeorgePrinses CharlottePrinses KatePrins WilliamKoningshuisCoronavirusSchoolkindVirusziekteZiektes en aandoeningen