Het lijkt erob

Waarom Harry Potter-muziek in WIDM naar Rob lijkt te hinten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSWaarom Harry Potter-muziek in WIDM naar Rob lijkt te hinten
RTL

Molloten van Nederland zijn al weken bezig met de zoektocht naar de Mol. De ene na de andere potentiële hint wordt op het internet ontleed en fervente kijkers zoeken dan ook overal iets achter. Zo was tijdens afgelopen uitzending regelmatig muziek uit Harry Potter-films te horen en ja, ook dat kan zomaar een cruciale hint zijn.

"Als ik dat gelijk verklap, is het spel afgelopen"

Het gebruik van liedjes uit de Harry Potter-films heeft veel kijkers op scherp gezet. Op social media vragen Molloten zich af wat de muziek te betekenen heeft. “Waarom is er muziek van Harry Potter onder aflevering gemonteerd?” en “Best veel Harry Potter-muziek dit seizoen”, klonk het op Twitter. Maar wat moeten we van die filmnummers denken?

Deze WIDM-kandidaat wordt momenteel het meest verdacht als Mol
Lees ook

Deze WIDM-kandidaat wordt momenteel het meest verdacht als Mol

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de makers de mysterieus klinkende muziek gewoonweg passend vinden bij de opdrachten, maar een interview met deelnemer Rob Dekay lijkt het antwoord te geven. De zanger vertelde afgelopen november in een interview met De Stentor enthousiast over zijn WIDM-avontuur en hierin trok hij een bijzondere vergelijking. 

Een van de vragen is hoe hij omgaat met nieuwsgierige Molloten. “Ik maak de vergelijking met Harry Potter. Als je Harry Potter leest, wil je ook niet dat gelijk duidelijk is wie Voldemort is. Als ik dat gelijk verklap, is het spel afgelopen. Dat is een uitgangspunt dat helpt”, zo antwoordde hij. Dat er vervolgens veel muziek van Harry Potter is gebruikt maakt het geheel wel heel verdacht, maar zoals altijd bij Wie is de Mol?: niks is wat het lijkt.

We zullen nog even moeten wachten of Rob inderdaad de rol van Mol op zich heeft genomen: op 14 maart is de spetterende live-finale waarin alles duidelijk zal worden.

Wie is de Mol? is elke zaterdagavond om 20:30 uur te zien op NPO1.

Lees meer over
Rob DekayHarry PotterWie is de Mol?