whit-ney of dat leuk is

Willeke Alberti wil geen hologramtour na dood: 'Lijkenpikkerij'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Willeke Alberti wil geen hologramtour na dood: 'Lijkenpikkerij'
RTL

De hologramtour van Whitney Houston komt bijna naar Nederland en dan rijst de vraag of BN'ers dit ook zouden willen na hun dood. Willeke Alberti (75) in ieder geval niet, vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

"Een hologram komt op mij een beetje goedkoop over"

Whitney staat vrijdag voor het eerst weer op een Nederlands podium sinds haar dood. Dit keer wel als hologram, natuurlijk. Het AD vroeg zich af of Nederlandse artiesten ook zo'n soort tournee willen doen als ze zijn overleden. "Ik kan me er weinig bij voorstellen", aldus Willeke. "Een hologram komt op mij een beetje goedkoop over, als lijkenpikkerij." Ze heeft zelf wel eens met haar vader opgetreden na zijn dood, maar "hij werd getoond op een normaal scherm." Voor Willeke geldt "dood is dood." 

Willeke Alberti heeft songfestivaljurk uit 1994 teruggevonden
Lees ook

Willeke Alberti heeft songfestivaljurk uit 1994 teruggevonden

Bovendien zou Willeke zichzelf niet willen vergelijken met artiesten als Whitney, André Hazes of Elvis. "Zij zijn allemaal te vroeg overleden", legt ze uit. Ook komt ze binnenkort met een nieuwe tour. "Ik blijf voorlopig lekker zelf optreden." Voor Lee Towers (73) is het net zo. "Dat zie ik niet zitten", vertelt hij. "Het spreekt me totaal niet aan. Ik leef liever door in de herinnering van de mensen." 

Jeroen van der Boom (47) ziet dit ook niet zitten. "Die ambitie heb ik niet", vertelt hij. "Ik heb daar ook niet de status voor." Volgens de Jij bent zo-zanger kan dat alleen als je in de categorie Elton John of Michael Jackson past. Het collectief De Toppers hoeft van hem ook niet terug te keren na hun dood. "Ik denk dat we zelfs als hologrammen binnen de kortste keren bloedbonje zouden hebben", grapt hij. 

Willeke zit alweer 60 jaar in het vak en vierde dat onlangs met haar kinderen, zoals te zien is in de video hieronder. 

Lees meer over
Willeke AlbertiLee TowersJeroen van der BoomWhitney HoustonMuziekConcerten