Coronalatig

Deelnemers Duitse Big Brother weten niets van ernst corona

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Sat. 1/BildDeelnemers Duitse Big Brother weten niets van ernst corona
RTL

Hoewel de hele wereld zich bezighoudt met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus, zijn er in Duitsland toch een aantal mensen die nog van niks weten: de kandidaten van 'Big Brother' in Duitsland. Zij zijn namelijk al sinds 6 februari totaal afgesloten van de buitenwereld en weten alleen dat het virus bestaat, maar niet hoe erg het zich heeft verspreid.

"Welke informatie van buitenaf aan de bewoners wordt gegeven, wordt ook in overleg met de familieleden bepaald"

Toen de kandidaten het Big Brother-huis introkken was alleen nog maar bekend dat er sprake was van het coronavirus in Azië, zo laten de makers weten aan Bild. De makers zijn ook niet van plan om de deelnemers meer informatie te geven omtrent de situatie. “Afhankelijk van hoe je jezelf vooraf hebt geïnformeerd, weet je theoretisch van het uitbreken van het virus in Wuhan en de eerste infecties buiten China", zo laat televisiezender Sat.1 weten. Het is volgens de 'Big Brother regels' verboden om nieuws van buitenaf te ontvangen. 

Ook Gordon neemt rigoureus besluit om coronavirus
Lees ook

Ook Gordon neemt rigoureus besluit om coronavirus

De kandidaten worden wel geïnformeerd zodra er besmettingen zijn binnen de vrienden- en familiekring. “Welke informatie van buitenaf aan de bewoners wordt gegeven, wordt ook in overleg met de familieleden bepaald.”

Maandag 16 maart staat een liveshow gepland en dan zullen de kandidaten worden geconfronteerd met een lege studio. Het is nog niet bekend hoe de makers om zullen gaan met het brengen van dit nieuws.