Social distancing

Koningshuis neemt afstand na melding coronavirus in Lech

Door RTL Boulevard/RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPKoningshuis neemt afstand na melding coronavirus in Lech
RTL

Koning Willem-Alexander en zijn gezin zullen de komende tijd fysiek sociaal contact zo veel mogelijk vermijden. In Lech, de Oostenrijkse plaats waar de koninklijke familie onlangs wintersportvakantie hield, zijn vijf besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat meldt het 'RTL Nieuws'.

"Er is bij het Koninklijk gezin overigens geen sprake van gezondheidsklachten"

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten alle geplande werkbezoeken van de koning en koningin tot en met 21 maart niet doorgaan. Dat komt omdat zij, samen met hun kinderen, sociale contacten zo veel mogelijk moeten beperken na hun vakantie in Lech, Oostenrijk.

'Geen garantie dat we Koningsdag 2021 in Maastricht vieren'
Lees ook

'Geen garantie dat we Koningsdag 2021 in Maastricht vieren'

Daar zijn namelijk vijf bevestigde coronabesmettingen, waarvan de bron niet duidelijk is. "Het RIVM adviseert in dit soort gevallen gedurende twee weken nieuwe contacten te vermijden en bestaande contacten te beperken", aldus de RVD.

"Hiermee wordt bedoeld dat iemand die niet ziek is zoveel mogelijk thuis moet blijven totdat zeker is dat deze persoon zelf niet besmet is. In het geval van het coronavirus duurt die periode maximaal twee weken. Er is bij het Koninklijk gezin overigens geen sprake van gezondheidsklachten."

Eerder vanavond wist Marc van der Linden te melden dat de koning morgen het land in trekt:

Lees meer over
Koningin MáximaKoning Willem-AlexanderPrinses AmaliaPrinses AlexiaPrinses Ariane