working girl

Monique Smit had andere ambities dan 'zus van' worden

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPMonique Smit had andere ambities dan 'zus van' worden
RTL

Jan Smit (34) werd als klein mannetje een bekendheid in zowel Nederland als in Duitsland. Zijn enorme succes heeft ook invloed gehad op zijn zusje Monique (30). Aan het tijdschrift Flair legt ze uit dat ze eigenlijk heel andere plannen had dan zangeres worden en 'de zus van.'

"Ik kwam erachter dat ik best toon kon houden" 

Jan en Monique zijn allebei succesvol zangers geworden. Maar volgens haar is ze "per ongeluk" gaan zingen, omdat ze nu eenmaal een bekende broer heeft. Zonder zijn succes was "het waarschijnlijk allemaal anders gelopen", legt ze uit aan Flair. Bovendien had ze andere aspiraties dan haar broer achterna gaan. 

Monique Smit eindelijk ontslagen uit het ziekenhuis
Lees ook

Monique Smit eindelijk ontslagen uit het ziekenhuis

"Dan had ik voor de klas gestaan", onthult Monique aan het blad. "Ik wilde heel graag juf worden." Maar door Jans naamsbekendheid en 'de zus van' zijn, kon ze in 2007 meedoen aan het programma Just the Two of Us. "Wat leuk was, maar ook het een en ander in beweging zette", verklaart ze. "Ik kwam erachter dat ik best toon kon houden." 

Vervolgens kwam Monique met haar eerste single Wild én presenteerde ze Kids Top 20. De zangeres heeft naam voor haarzelf gemaakt en wordt niet meer aangekondigd als 'de zus van.' "Dat gebeurt eigenlijk nooit meer", vertelt ze. "Ik heb ruim acht jaar Kids Top 20 gepresenteerd en een generatie kinderen is echt met mij opgegroeid." Daardoor ging het soms zelfs andersom werken: "Als Jan dan te gast was, waren ze verbaasd dat hij mijn broer was." 

In de video hieronder vertelt Monique over een ander programma dat ze heeft gedaan: Superstar Chef

Lees meer over
Monique SmitJan SmitFamilieMuziekCarrière