landgenoten

Koning Willem-Alexander laat vanavond van zich horen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RVD/Martijn BeekmanKoning Willem-Alexander laat vanavond van zich horen
RTL

Het was een tijdje stil rondom koning Willem-Alexander, maar daar komt vandaag verandering in. Om 19.00 uur zal hij een televisietoespraak houden over de situatie die is ontstaan door de uitbraak van het coronavirus.

De toespraak wordt uitgezonden door de NOS, RTL, SBS en andere (regionale) omroepen. De speech die koning Willem-Alexander vrijdagavond geeft in verband met de coronacrisis is ook op alle radiozenders te volgen. Dat bevestigen woordvoerders van de NPO, Talpa Radio, Qmusic en RadioCorp.

Koningspaar bedankt Nederland voor corona-solidariteit
Lees ook

Koningspaar bedankt Nederland voor corona-solidariteit

Onze koning volgt hierbij het voorbeeld van andere Europese vorsten. Eerder hielden onder meer de Noorse en Spaanse koning en de Deense koningin een toespraak.

Dinsdagavond meldde de RVD dat koning Willem-Alexander en koning Máxima al hun geplande werkbezoeken hebben afgezegd tot en met 21 maart. 

Het koninklijk gezin besloot hiertoe naar aanleiding van hun recente wintersportverblijf in Lech, gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Voralberg. Er waren enkele mensen met het coronavirus in Lech. Bij het gezin zelf is geen sprake van gezondheidsklachten, aldus de RVD.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben het op zich genomen om de ziekenhuizen hoogstpersoonlijk op te bellen. Dat meldt ziekenhuis Amphia. "Mijn man en ik leven ontzettend mee in deze moeilijke situatie", zo gaf Koningin Máxima aan. Het Erasmus MC kreeg een belletje van de koning, melden ze op hun site. 

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderCoronavirus