als de pauwen bij

Jeroen Pauw terug op de Nederlandse televisie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJeroen Pauw terug op de Nederlandse televisie
RTL

Jeroen Pauw (59) en Fidan Ekiz (44) zijn het nieuwe presentatie-duo van 'Op1'. Vanwege de coronacrisis keert de presentator even terug bij de publieke omroep. Dat heeft de NPO zojuist laten weten via een persbericht.

"De publieke omroep is er voor iedereen en juist nu is saamhorigheid harder nodig dan ooit"

Aanstaande zondag presenteert het duo samen voor het eerst de talkshow, die voorlopig zeven dagen per week te zien is. "Ik verheug me op de samenwerking met de redactie en het werken met medepresentator Fidan Ekiz, die ik ten tijde van Pauw en Witteman heb leren kennen als een slimme en vrolijke collega en een bevlogen en origineel journalist", aldus Jeroen.

Fidan Ekiz is "vereerd en verheugd" dat ze aan het presentatieteam van Op1 is toegevoegd en dat ze het samen met Jeroen mag doen. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor mij op uitzonderlijke hoogte staat als presentator en interviewer. Een aparte categorie in dit segment", laat ze weten.

Jeroen Pauw wenst Eva Jinek succes voor eerste talkshow
Lees ook

Jeroen Pauw wenst Eva Jinek succes voor eerste talkshow

"Op momenten van crisis moet de publieke omroep informeren, maar ook voor ontspanning zorgen. Mensen zitten noodgedwongen hele dagen thuis, afgezonderd van elkaar. Met onze programmering willen wij iedereen, van jong tot oud, helpen om deze onzekere tijd door te komen. De publieke omroep is er voor iedereen en juist nu is saamhorigheid harder nodig dan ooit. Samen houden we Nederland open”, zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de publieke omroep.

De talkshow is sowieso nog tot en met de zomer te zien, zo liet NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman eerder al weten. Hoe dat verder wordt ingevuld, is nog niet bekend. 

Vanwege de coronacrisis maakte de talkshow al extra uitzendingen. Vanaf deze week zijn is het praatprogramma zelfs zeven dagen per week te zien. "We merken dat de kijkers lineaire televisie in deze tijden van crisis heel goed weten te vinden", stelt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. "Het is onze taak als publieke omroep om daarop in te spelen en de best mogelijke informatie en voorlichting te geven over de coronacrisis."

Het is voor veel programma's nu even zoeken hoe verder. Zo gaat All You Need Is Love verder op een bijzondere manier:

Lees meer over
Jeroen Pauw