olie op het vuur

Bom gaat af in Expeditie Robinson NL vs BE

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Expeditie Robinson NL vs BEBom gaat af in Expeditie Robinson NL vs BE
RTL

Nu de samensmelting een feit is, begint iedereen weer bij nul. De kaarten zijn opnieuw geschud, maar dat pakt niet voor alle deelnemers even goed uit. Vooral de Belgische Niels krijgt het flink voor zijn kiezen...

"Ik zou het zelf ook gedaan hebben"

Voor de dames op Wraakeiland komt op dag veertien eindelijk de verlossende brief. Ze krijgen de kans om terug te keren in de expeditie, maar daarvoor moeten ze stevig in hun schoenen (of blote voeten) staan. Na meer dan een uur op een houten balk te hebben moeten balanceren, komt de Nederlandse Nelleke als winnaar uit de bus. Zij mag terug naar haar oude kampgenoten, die haar er enkele dagen eerder nog uit gestemd hebben.

De kaarten zijn opnieuw geschud in Expeditie Robinson NL vs BE
Lees ook

De kaarten zijn opnieuw geschud in Expeditie Robinson NL vs BE

Ondertussen stuiten ook de andere kandidaten op de brief. Maar dat is niet voor iedereen goed nieuws, want voordat het zover is moet er eerst nog gestreden worden in een individuele proef. Wat volgt is een spannende proef om in de volgende fase van de expeditie te komen. Het is de Belgische Ruth die als eerste de puzzel weet op te lossen en na haar volgt langzaam de rest. Het is Natassia die helaas niet snel genoeg is en naar huis moet.

Na een hemels diner gaat het spel verder, harder dan ooit tevoren. "Eindelijk mag ik de mensen terugpakken die mij eruit hebben geflikkerd”, stelt Nelleke voldaan. En die mogelijkheid heeft ze, want nu de teams zijn samengevoegd, ligt alles open. De plannetjes worden dan ook meteen gesmeed tussen de Nederlanders Anouk en Nelleke. Hun tactiek is helder: de sterke spelers zo snel mogelijk wegstemmen.

Omdat Ruth de vorige proef heeft gewonnen, mag ze naar Winnaarseiland. De rest van de kandidaten staat een gevreesde evenwichtsproef te wachten. Uiteindelijk is het Nelleke (daar is ze weer) die het langst weet te blijven staan. En dat komt goed uit, want nu kan ze haar plannetje doorzetten.

Omdat ze het spel gewonnen heeft mag ze zich bij Ruth toevoegen op Winnaarseiland, samen met Kevin. Wat Ruth niet weet is dat ze van plan zijn om Niels naar huis te sturen. En ze zijn niet van plan haar daarvan op de hoogte te stellen. Ondertussen zitten Niels en Koen zonder bondgenoten op het andere eiland, en wordt hen wijsgemaakt dat de rest op Herman gaat stemmen.

Niels heeft tijdens de gevreesde eilandraad dan ook niks door. "Het is natuurlijk jammer, want ik was graag verder gekomen. Ik ben ook gewoon een winnaar, dus ik doe alles om te winnen. Maar het eindigt hier", vertelt hij na afloop verslagen. "Het is een spel en weet je, het is goed gespeeld het is tactisch gespeeld. Ik zou het zelf ook gedaan hebben. Het is gewoon… Ik hou niet van verliezen. Ik zie het ook als een compliment, omdat er natuurlijk sterke Belgen uit moeten gaan en dat ben ik nu helaas."

RTL Boulevard-presentatrice Fatima Moreira de Melo praat in Robinson Confessions NL vs BE bij met Natassia. Zij moest Expeditie Robinson NL vs BE verlaten. Wat gebeurde er nou écht op het eiland? En... wie stonk er het meest? Aanstaande maandag is afvaller Niels te gast.

Kijk elke donderdag een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE, exclusief bij Videoland. Afleveringen gemist? Ook deze zijn uiteraard terug te zien bij Videoland.

Lees meer over
Expeditie Robinson