hoger doel

Ewout Genemans zet opnames Bureau 040 door: 'Is belangrijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© @jeugdagent_felistaEwout Genemans zet opnames Bureau 040 door: 'Is belangrijk'
RTL

Waar de meeste producties van tv-programma's stil zijn gelegd, geldt dat niet voor 'Bureau 040.' Ewout Genemans (35) blijft samen met de politie van Eindhoven het programma maken ondanks de coronacrisis, met het in acht nemen van de RIVM-maatregelen.

"Ik vind het belangrijk om te laten zien dat agenten in deze onzekere tijden ook gewoon hun werk blijven doen"

Ewout heeft samen met de politie besloten om de opnamen van Bureau 040 voorlopig te hervatten, ondanks het heersende coronavirus. "Tijdens de opnamen nemen wij uiteraard ook RIVM-maatregelen in acht en kijken we steeds in goed overleg naar wat er wel en niet kan", luidt het statement van het programma. 

Ewout Genemans slachtoffer van gewelddadige overval
Lees ook

Ewout Genemans slachtoffer van gewelddadige overval

Het is ook een persoonlijke overweging van Ewout. "Ik vind het belangrijk om te laten zien dat agenten in deze onzekere tijden ook gewoon hun werk blijven doen. Met veel inzet en passie. Daar heb ik veel respect voor", vertelt hij aan RTL Boulevard. "De politie heeft verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen om de agenten zoveel mogelijk te beschermen. In lijn met de RIVM-maatregelen. Dat wil ik in de serie Bureau 040 graag laten zien."

Bureau 040 is de opvolger van het gigantisch succesvolle programma Bureau Burgwallen. Ewout loopt dit keer niet mee met de Amsterdamse politie, maar met de Eindhovense politie. De Amsterdamse agenten waren een tijdje geleden aanwezig in RTL Boulevard, waar ze kwamen vertellen over hun ervaringen na het programma. Je ziet het in de video hieronder. 

Lees meer over
Ewout GenemansPolitieTv-programmaTelevisieCoronavirus